Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 11.10.2017 14:52:08

Petrol Olimpija začenja pot v ligi prvakov

www.alesfevzer.com
Košarkarji Petrola Olimpije bodo kot državni prvaki Slovenije nastopili v ligi prvakov, ki jo drugo leto zapored organizira Fiba. Njihov prvi nasprotnik v gosteh bo Strasbourg, sicer druga ekipa v prejšnji sezoni francoskega prvenstva. Tekma bo ob 20.30 s prenosom na Šport TV.

Liga prvakov sodi med nižjeligaška klubska tekmovanja v Evropi. Prva brez konkurence je evroliga, drugo mesto pa si delita evropski pokal, v katerem je ljubljanski klub nastopal v preteklih sezonah, ter liga prvakov Fiba, v kateri je Slovenijo v prejšnji sezoni zastopal Helios Suns.

Petrol Olimpija bo nastopala v skupini C skupaj s turškim Banvitom, madridskim Estudiantesom, nemškim Bayreuthom, grškim AEK-om in ekipo Umano Reyer iz Benetk. V nadaljevanje tekmovanja se bodo uvrstile prve štiri ekipe iz vsake skupine. Ljubljančani bodo tudi naslednjo tekmo igrali v gosteh, in sicer proti Banvitu, prvič pa se bodo v novem tekmovanju domači publiki predstavili 25. oktobra proti Beyreuthu.



Petrol Olimpija je v Francijo odpotovala z enajstimi igralci, manjka poškodovani Jan Barbarič, kot novinec v ekipi je Domen Lorbek, ki bo danes prvič oblekel dres s številko 10.

"Strasbourg, ki ima v francoskem prvenstvu izkupiček 2-2, ima v ligi prvakov precej visoke cilje. Želi v nadaljnje tekmovanje, kar je na njegov igralski kader in selektorja Francije, upravičen cilj. Za nas bo ključen skok v obrambi, s katerim imamo na zadnjih tekmah največ težav," pravi trener Petrola Olimpije Gašper Okorn.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike