Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 26.09.2017 11:38:07

PREOBRAT! Cedevita se je odzvala na protest Srbov in ŠOKIRALA z odločitvijo. Zdaj so ogorčeni Hrvati!

Potem ko se je zaradi sporne pisave na dresih Cedevite Srbija dvignila na noge, so se pri zagrebškem klubu hitro odzvali. In potem v komentarjih še jezni Hrvati. "Balkane, Balkane, Balkane moj ..."

O sporni črki U na dresih Cedevite smo pisali že včeraj, z repkoma na obeh straneh črke naj bi namreč močno spominjala na ustaški simbol. V vodstvu Cedevite, ki je pod vodstvom Jureta Zdovca pred dnevi osvojila superpokal lige ABA, so šokirani zaradi takšnih obtožb. Celo tako močno, da so napovedali umik sporne črke iz dresov. Hrvaški mediji so zapisali, da je črka U v Srbiji izzvala takšno reakcijo, kot jo doživi bik, ki zagleda rdečo barvo.

cedevita


Odziv Cedevite objavljamo v celoti:


"Potem ko so nekateri mediji zlonamerno objavili, da KK Cedevita s pisavo na dresih promovira ustaštvo, se je kljub dejstvu, da gre za nore obtožbe, klub moral odzvati.

KK Cedevita je športni kolektiv, ki je od majhnega projekta le zaradi zasledovanja športnih načel prišel v družbo ne le najboljših regionalnih, ampak tudi evropskih klubov - večkratnih prvakov svojih držav. Delo, trening, strategija, spoštovanje, tekmovalnost in ekipni duh so edine vrednote, ki veljajo pri igralcih v dresih Cedevite, žoga pa edini razlog, zaradi katerega se ukvarjajo s tem športom.

KK Cedevita ni nikoli zasledovala političnih pogledov, s politiko se ni nikoli in na nikakršni ravni ukvarjala. Naš pogon je strogo profesionalen, od igralcev do trenerjev, je močno raznovrsten - oranžno barvno so enako vneto branili in vneto branijo tako Srbi, Slovenci, Bosanci in Hercegovci ter Hrvati, kot tudi Američani. Skratka ljudje različnih političnih, družbenih, religijskih in ostalih prepričanj. Enake poglede smo imeli, ko je ekipo vodil Maljković, Repeša ali danes Zdovc, enako smo mislili, ko so v ekipi igrali Smodiš, Warren ali Ukić.

Vse bolj nas bolijo tendenciozni komentarji nečesa tako običajnega, vsakdanjega, kot je pisava na dresih. No, vsakomur, ki na kakršenkoli način dvomi glede vrednot, ki jih imamo v našem klubu, odkrito sporočamo, da smo izključno športna organizacija, usmerjena v svoje mesto, ostro pa obsojamo ekstremna politična stališča, seveda tudi vsa zločinska gibanja.

Žal nam je, če je nekdo zaradi naključne podobnosti črke užaljen. Da bi se v prihodnje preprečili kakršnikoli nesporazumi in v izogib podobnih zapletov, bo klub v najkrajšem možnem času zamenjal pisavo črk na svojih dresih."

OD PARANOIČNIH SRBOV SO BOLJ NORI LE TILE IZ CEDEVITE
Po objavi tega sporočila, so v zrak skočili Hrvati, ki so v komentarjih ostro napadli vodstvo Cedevite, češ da se je uklonilo Srbom. Jezno so pripomnili, da naj se črka U kar izloči iz abecede, le da bodo Srbi zadovoljni. "Če tako odgovarja sosedom, lahko prečrtamo še črko H. Le povejte, če vam je v napoto," je nekdo sarkastično zapisal, nekdo drug pa je pripomnil: "Ali jo neka zajebancija? Od paranoičnih Srbov so bolj nori le tile iz Cedevite, če bodo res zamenjali pisavo."

Članki iz rubrike