Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.09.2017 18:46:19

Zvezdniki oklevali, predsednik pa kar odpovedal: Donald Trump poskrbel za novo odmevno potezo, tokrat zaradi - košarke!

Reuters
Dolge razprave o tem, ali se bodo zmagovalci zadnje sezone lige NBA, košarkarji Golden State Warriors, udeležili tradicionalnega sprejema za zmagovalce pri ameriškem predsedniku ali ne, je končal kar sam predsednik. Donald Trump je namreč prek Twitterja odpovedal sprejem za košarkarje.

Ameriški predsednik je tudi na tem področju ostal zvest svojemu načinu komuniciranja. "Priti v Belo hišo je velika čast za ekipo, ki zmaga. Stephen Curry okleva, zato umikam vabilo!" je tvitnil Trump.

V ekipi bojevnikov sicer nimajo enotnega mnenja o tem, ali naj zaradi politike ameriškega predsednika sprejem bojkotirajo ali ne. Nazadnje so sestanek na to temo, kjer naj bi se dogovorili o obisku, skupaj z lastniki moštva načrtovali za soboto, a je bila druga stran hitrejša.



Med glavnimi nasprotniki sprejemanja vabila je prvi zvezdnik ekipe Stephen Curry, precej pomislekov pa ima tudi Kevin Durant. Kot je poročal ameriški športni portal ESPN, iz Bele hiše pred današnjo odpovedjo ni bilo nobenih znakov o tem, kako se bo zadeva razpletala. V vodstvu lige NBA so bili prepričani, da bo povabilo veljalo, če se bodo v ekipi dogovorili za enoten nastop - da torej gredo vsi kljub morebitnim drugačnim osebnim stališčem.

V ZDA že dolgo velja tradicija sprejemov za zmagovalce najpomembnejših poklicnih športnih lig, sprejema pa so običajno deležni tudi olimpijski prvaki in zmagovalci najbolj prestižnih ameriških študentskih tekmovanj.

Članki iz rubrike