Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 22.07.2017 09:08:17

Pau Gasol še tri leta pri San Antoniu

Reuters
Španski košarkarski veteran Pau Gasol je podpisal novo triletno pogodbo s San Antoniom. Sedemintridesetletni krilni-center iz Barcelone že od leta 2001 igra v severnoameriški ligi NBA. V tem obdobju je igral za Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers in Chicago Bulls, od lani pa je član zasedbe iz Teksasa.

Zanjo je v minuli sezoni v povprečju dosegal 12,4 točke, 7,8 skoka, 2,3 podaje in 1,1 blokade na tekmo, skupaj s soigralci pri ostrogah pa je v rednem delu dosegel 61 zmag in doživel 21 porazov. San Antonio se je v letošnji končnici prebil do finalnega dela zahodne konference in izgubil proti zasedbi Golden State Warriors, ki je kasneje tudi slavila v velikem finalu proti Cleveland Cavaliers.

Ob tem kaže omeniti, da je Gasol za prihodnjo sezono sprejel znižanje svoje plače, ki mu bo navzlic temu letno navrgla 16,2 milijona ameriških dolarjev. S to potezo je svojemu klubu omogočil možnost za nakup nekaterih novih igralcev. V San Antonio so tako že prišli Rudy Gay, Brandon Paul in Joffrey Lauvergne, klub pa se dogovarja tudi za podaljšanje pogodbe z legendo svoje ekipe - Argentincem Manujem Ginobilijem.

Značke: nba, sta

Članki iz rubrike