Mobilna verzija
STA
STA

Hayward tudi uradno član Boston Celtics

Iz najtrofejnejšega kluba v severnoameriški košarkarski ligi NBA Boston Celtics so sporočili, da so končali prestop All-Star košarkarja Gordona Haywarda. To je še drugo leto zapored, da je Keltom uspelo v svoje vrste zvabiti "veliko ribo" kot prostega igralca; lani so podpisali pogodbo z Alom Horfordom.

Hayward bo v Bostonu moči ponovno združil z nekdanjim trenerjem iz študentskih časov, Bradom Stevensom. All-Star zvezdnik se je tako odločil zapustili olimpijski Salt Lake City ter kariero nadaljevati pod vodstvom trenerja, ki ga je vodil že na univerzi Butler. "Kar se mene tiče, imava s trenerjem še od leta 2010, ko sem ga zapustil in odšel v ligo NBA, neporavnane račune. In vsa ta leta pozneje je najin cilj jasen: osvojiti prvenstvo," je pred časom dejal Hayward.

Sedemindvajsetletnik je vseh svojih sedem sezon v ligi NBA preživel pri Utah Jazz, minulo sezono pa je dosegal po 21,9 točke na tekmo in zaigral tudi na svoji prvi tekmi zvezd All-Star.

Čeprav pri Bostonu finančnih podrobnosti pogodbe niso sporočili, ameriški mediji ocenjujejo, da je Hayward dobil maksimalnih 128 milijonov dolarjev za štiri sezone.

Značke: nba , košarka