Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 24.05.2017 09:06:30

Vse bližje ponovitvi lanskega in predlanskega finala

Reuters
Cleveland Cavaliers, branilci naslova v ligi NBA, so v finalu vzhoda v boju na štiri zmage proti Boston Celtics povedli s 3:1. Četrto tekmo so namreč po zaslugi Kyrieja Irvinga in LeBrona Jamesa, ki sta skupaj dosegla 76 točk, dobili s 112:99, tako da so le še zmago oddaljeni od velikega finala.

Potem ko so košarkarji Bostona presenetili Cleveland na tretji tekmi, se je zdelo, da so na poti do novega presenečenja, saj so kelti v prvem polčasu povsem dominirali. Prvo četrtino so dobili z 29:19, prednost desetih točk pa so zadržali tudi do polčasa (57:47).

A medtem ko se je med gledalce v domači dvorani Quicken Loans v Clevelandu že naselil nemir, sta na sceno stopila James in zlasti Irving, ki je prikazal neverjetno predstavo v tretji četrtini, skupaj sta priskočila na pomoč ekipi in jo skorajda lastnoročno popeljala do zmage.

Irving je v tretji četrtini dosegel 21 točk, Cleveland pa je deset točk zaostanka preobrnil v vodstvo s 87:80 pred začetkom zadnje četrtine. Irving je sicer tekmo končal z 42 točkami.

"Po slabem prvem polčasu sem si le želel priti na parket, zaigrati bolj zbrano in agresivno ter popeljati fante do preobrata," je dejal Irving.


"Zavedamo se, kaj je naš cilj, in tudi tega, da stremimo po nečem večjem, kot smo sami. Zagotovo pa ne bo lahko," je dodal prvi zvezdnik večera.

James, odločen, da bo popravil vtis s tretje tekme, ko je dosegel le 11 točk, je pomiril domače navijače v četrti četrtini, ko je ekipo varno vodil do zmage, h kateri je prispeval 34 točk. Kevin Love je k zmagi dodal 17 točk 17 skokov in pet podaj.

Po tekmi je prvi zvezdnik moštva James pohvalil Irvinga: "Fant je res poseben. Mirno je le čakal na priložnost, da se razcveti. Vesel sem in srečen, da sem mu pomagal na poti do tega."

Za Boston, ki je že pred časom zaradi poškodbe izgubil prvega zvezdnika ekipe Isaiaha Thomasa, je Avery Bradley dosegel 19 točk. Če se bo konjenikom uspelo uvrstiti v finale, kjer jih že čakajo zmagovalci zahodne konference Golden State Warriors, se bodo za naslov prvaka merili še tretjič zapored.

Peta tekma bo na sporedu v četrtek v Bostonu.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike