900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 23.05.2017 09:50:39

Golden State tretjič zapored v finalu lige NBA

Košarkarji ekipe iz lige NBA Golden State Warriors so se uvrstili v veliki finale, potem ko so v konferenčnem finalu na zahodu še četrtič premagali San Antonio Spurs 129:115. Golden State je v finale napredoval s skupnim izidom 4:0 v zmagah, tam pa se bo pomeril z boljšim iz dvoboja Cleveland Cavaliers - Boston Celtics (2:1).

Golden State Warriors so se v tretje leto zapored uvrstili v finale in tako postali prva ekipa v zgodovini lige NBA, ki je do finala prišla brez izgubljene tekme oziroma z izkupičkom 12-0.

Stephen Curry in Kevin Durant sta skupaj dosegla 65 košev - Curry 36, Durant 29 in 12 skokov, vprašanje zmagovalca pa ni bilo dolgo odprto, saj so imeli Warriors ob koncu prve četrtine 12 točk prednosti, ob polčasu 14 in po treh četrtinah 18.

"Kemija znotraj ekipe se izboljšuje iz tekme v tekmo. In prav to bomo potrebovali v finalu," pravi Durant in dodaja: "Uživamo v igri. To je bistvo našega uspeha."



Spurs niso imeli nobene možnosti za presenečenje, saj so nastopili kar brez treh igralcev. Manjkali so Kawhi Leonard, Tony Parker in David Lee. Tako je Kyle Anderson dosegel 20 točk, Manu Ginobili pa 15.

Trener San Antonia Gregg Popovich je že po poškodbi Leonarda na prvi tekmi konferenčnega finala na zahodu uvidel, da njegovo moštvo ne bo kos zasedbi iz Kalifornije. "Fantastični so. Kapo dol. Igrajo lepo košarko in zaslužijo si naslov," je dejal Popovich, ki se zaveda, da se je s porazom verjetno končalo določeno obdoje v San Antoniu.

Ginobili, ki bo v kratkem dopolnil 40 let, je po tekmi priznal, da si bo vzel čas za razmislek o prihodnosti. "Čutim, da lahko še igram, vendar vprašanje je, ali si želim ponovno čez celoten proces. Nocoj sem imel občutek, da me ljudje želijo upokojiti ... Vzel si bom par tednov časa, se pogovoril z ženo, nato pa vam bom sporočil svojo odločitev," je dejal Argentinec.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike