atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 21.05.2017 18:18:42

On je Hitler našega stoletja (video)

Turški košarkar Enes Kanter, ki igra za ekipo Oklahoma City Thunder v ligi NBA, je ostal na letališču v Romuniji, ker so mu preklicali potni list.

Kanter je v Bukarešto priletel iz Frankfurta (v Romunijo je priletel, da bi podprl delovanje dobrodelne organizacije, ki jo je ustanovil – Enes Kanter Light Foundation), kjer so ga zadržali, saj so uradniki na letališču ugotovili, da nima veljavnega potnega dokumenta – potnega lista. "Okoli  13. ure je Kenter priletel z letalom iz Frankfurta in moji kolegi so ugotovili, da potni list ni veljaven. Preklicali so ga v njegovi domovini, tako da ni smel vstopiti v državo. Ob 17. uri je zapustil Romunijo z letalom za London. Na letališču Kenterja nismo zadržali ali zaprli, ampak se je lahko svobodno gibal po letališču, ampak le v mednarodni coni," so povedali predstavniki romunskega letališča.
Kanter pa je izkoristil družbena omrežja in na letališču posnel video, ki ga je potem objavil in ostro napadal turškega predsednika Recepa Tajipa Erdogana, ki ga je imenoval kar za "Hitlerja našega stoletja".
V videu je Kanter povedal: "Poslušajte svet, rad bi samo povedal, da smo v Romuniji. Rekli so mi, da je turška ambasada preklicala moj potni list. Dva policaja nas tu zadržujeta že ure. Razlog za to so seveda moja politična prepričanja. Človek, ki je to naredil, predsednik Turčije, je napadel ljudi v Washingtonu. On je slab, zelo slab človek. On je diktator. In on je Hitler našega stoletja."


25-letni Kanter je velik kritik Erdogana in njegove politike vladanja ter je podpornik Fetulaha Gulen, ki živi v izgnanstvu v ZDA. Gulena je Erdogan obtožil za neuspel državni udar leta 2016.       

Značke: enes-kanter, hitler

Članki iz rubrike