Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 20.05.2017 22:30:07

Llull je MVP

Twitter
Košarkar madridskega Reala Sergio Llull je bil danes v Istanbulu na zaključnem turnirju na gala prireditvi izbran za najbolj koristnega igralca letošnje evrolige. Devetindvajsetletni Španec je že dvanajsti košarkar, odkar so leta 2005 prvič podelili to priznanje.

Čeprav se Llull z Realom ni uvrstil v finale evrolige, v polfinalu so Madridčani v petek morali priznati premoč domačega Fenerbahčeja, je tudi v tej tekmi navdušil s svojo predstavo. Dosegel je 28 točk, k temu pa je dodal še osem podaj in skok, kar mu je prineslo statistični indeks 32. Tudi v rednem delu sezone je imel odlično povprečje, na tekmo je dosegel 16,4 točke in imel 5,9 podaje na tekmo, njegov povprečni statistični indeks pa je bil 16,8 na 32 tekmah.

V svoji deseti sezoni v Realu je tako prišel do svojega naslova najbolj koristnega igralca evrolige, v prvi peterki pa so ob njem še Srb Bogdan Bogdanović, Američan Ekpe Udoh (oba Fenerbahče), Grk Georgios Printezis (Olympiacos Pirej) in lanskoletni MVP Francoz Nando De Colo (CSKA Moskva). V drugo peterko pa so bili izbrani Američan Brad Wanamaker (Darušafaka), Srb Miloš Teodosić (CSKA Moskva), Italijan Nicolo Melli (Brose Bamberg), Mehičan Gustavo Ayon (Real Madrid) in Američan Bryant Dunston (Anadolu Efes).


Najboljši strelec evrolige je bil Američan Keith Langford (Unics Kazan), ki je na tekmo v povprečju dosegel 21,75 točke, medtem ko je dobil Slovenec Luka Dončić (Real Madrid) priznanje za vzhajajočo zvezdo evrolige. Edini, ki se današnje slovesnosti ni mogel udeležiti, je bil Madžar Adam Hanga (Baskonia Vitoria), najboljši obrambni igralec.

Pred Llullom je priznanje za najbolj koristnega igralca evrolige edini dvakrat zaporedoma prejel Američani Anthony Parker (Maccabi Tel Aviv), po enkrat pa so bili izbrani Grk Theo Papaloukas (CSKA Moskva), Litovec Ramunas Šiškauskas (CSKA Moskva), Španec Juan Carlos Navarro (Barcelona), Srb Miloš Teodosić (Olympiacos), Grk Dimitris Diamantidis (Panathinaikos), Rus Andrej Kirilenko CSKA Moskva), Grk Vassilis Spanoulis (Olympiacos), Španec Sergio Rodriguez (Real Madrid), Srb Nemanja Bjelica (Fenerbahče) in lani De Colo.

V nedeljo bo v Istanbulu ob 17. uri tekma za tretje mesto med Real Madridom in CSKA Moskvo, tri ure pozneje pa se bosta v velikem finalu pomerili ekipi Fenerbahčeja in Olympiacosa.

Članki iz rubrike