Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 18.04.2017 22:06:32

Blažič praznih rok v Moskvi

Košarkarji CSKA Moskve so v prvi četrtfinalni tekmi evrolige na domačem igrišču pričakovano premagali Baskonio Vitorio z 98:90, slovenski reprezentant Jaka Blažič pa za goste v štirih minutah ni dosegel točke, imel pa je en skok. V drugi nocojšnji tekmi je istanbulski Fenerbahče v gosteh premagal Panathinaikos z 71:58.

Moskovčani so sicer prišli do pričakovane zmage, vendar so vanjo morali vložiti veliko več truda, kot so pred tekmo morda pričakovali. Sicer so bili večji del tekme v prednosti, najvišja je bila ob koncu tretje četrtine, ko so vodili z 72:62. Toda v zadnji četrtini so se prebudili tudi Baski, ki so dve minuti pred koncem tekme s košem Gruzijca Tornika Šengelije povedli z 90:88. Da so presenečenja ni prišlo, je v domači ekipi poskrbel odlični Srb Miloš Teodosić, ki je s trojko svojo ekipo spet popeljal do vodstva, gostom pa je za nov preobrat zmanjkalo moči. Prav Teodosić je bil z 22 točkami najbolj učinkovit igralec tekme, imel pa je tudi pet podaj in dva skoka. Pet točk manj je za CSKA prispeval Nando de Colo, v gostujoči ekipi je bil s 17. točkami najbolj razpoložen Shane Larkin.


Za manjše presenečenje so poskrbeli košarkarji Fenerbahčeja, ki so z odlično obrambo v drugem polčasu strli odpor domačega Panahtinaikosa. Ob polčasu so domačini vodili z 42:28, vse je kazalo na njihovo zanesljivo zmago, toda v drugem polčasu je bil koš za domačo ekipo kot začaran. Dosegli so le 18 točk, zato pa so bili toliko bolj učinkoviti gostje, ki so s trojko Nikole Kalinića v 31. minuti povedli s 53:50, nato pa prednosti niso več izpustili iz rok. Še več, do konca tekme so svojo prednost še povečali in prišli do vodstva z 1:0 v zmagah. Ob Hrvatu Kaliniću, ki je za Fenerbahče dosegel 16 točk, je bil najboljši igralec gostov Srb Bogdan Bogdanović, ki je tekmo končal s 23 točkami, v domači ekipi jih je K. C. Rivers prispeval 16.

V sredo bosta na sporedu še drugi dve polfinalni tekmi. Slovenski košarkarski biser Luka Dončić bo ob 21. uri z madridskim Realom gostil turško ekipo Darušafaka Istanbul, uro prej se bosta pomerila še Olympiacos in Anadolu Efes. Ekipe igrajo na tri zmage.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike