Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 11.04.2017 10:06:30

Miami po zmagi nad prvaki ostaja v igri

vszi
Košarkarska ekipa lige NBA Miami Heat tudi po zmagi na predzadnji tekmi sezone rednega dela ostaja v igri za končnico. Vročica je tokrat doma po podaljšku premagala Cleveland Cavaliers s 124:121 in tako pred zadnjo tekmo, ko bo v noči na četrtek gostila Washington, na devetem mestu konference ohranja upe za drugi del tekmovanja.

A vse ni več odvisno le od Miamija. Heat potrebuje poraz Chicaga, s katerim je izenačen po točkah, a ima slabše medsebojno razmerje, ali poraz Indiane, ki ima trenutno zmago več, vendar slabše rezultate z Miamijem. Chicago bo zadnjo tekmo rednega dela igral doma proti najslabši ekipi lige Brooklynu, Indiana pa bo gostila Atlanto, ki zmage ne potrebuje, saj si je že zagotovila peto mesto na vzhodu.

Goran Dragić je tokrat za Heat odigral 40 minut in v tem času dosegel 15 točk, šest podaj in pet skokov, s 24 točkami je bil prvi strelec ekipe Tyler Johnson.

"Večina ekip bi v takem položaju, kot smo mi, vrgla puško v koruzo in rekla, se vidimo naslednjo sezono. A mi nismo takšni. Če smo bili na kampu pred začetkom sezone znanci, med sezono postali prijatelji, smo zdaj ena velika in srečna družina, ki bo tudi zadnjo tekmo proti Washingtonu odigrala na vso moč. Upam, da se nam bo izšlo, se pravi, da Chicago ali Indiana ne bosta zmagala, saj bi bila uvrstitev v končnico po slabem začetku sezone res nekaj sanjskega," je po tekmi dejal Goran Dragić.


Cleveland je Miamiju olajšal delo s tem, da v ekipi ni bilo prvih dveh zvezdnikov LeBrona Jamesa in Kyrie Irvinga. Vseeno se je moral Miami za zmago boriti do zadnjih atomov moči. V četrti četrtini je nadoknadil enajst točk zaostanka, ključne proste mete v zaključku pa je zadel Tyler Johnson.

Cleveland je po drugem zaporednem porazu po podaljšku in šestem neuspehu na desetih tekmah zdrsnil na drugo mesto na vzhodu. Prehitel ga je Boston, ki je ugnal Brooklyn s 114:105.

Sinoči sta zmagala tudi tekmeca Miamija za končnico. Indiana je bila v gosteh boljša od Philadelphie s 120:111, Chicago pa je doma nadigral Orlando s 122:75.

Nastopila je tudi ekipa Bena Udriha Detroit Pistons in doma izgubila proti Washington Wizards s 101:105. Udriha ni bilo na seznamu igralcev, z 22 točkami je bil prvi strelec Detroita Tobias Harris.

Izidi
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers        111:120
Boston Celtics - Brookly Nets              114:105
Miami Heat - Cleveland Cavaliers           124:121 (podaljšek)
(Goran Dragić 40 minut, 15 točk, 6 podaj, 5 skokov za Miami)
Chicago Bulls - Orlando Magic              122:75
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets         89:79
Detroit Pistons - Washington Wizards       101:105
(Beno Udrih za Detroit ni igral)
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs  99:98
Los Angeles Clippers - Houston Rockets     125:96
Golden State Warriors - Utah Jazz           99:105
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike