Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.04.2017 08:43:15

Košarkarji Toronta zagrenili življenje Miamiju

Košarkarji Miami Heat, katerih eden ključnih mož je slovenski reprezentant Goran Dragić, se še borijo za nastop v končnici severnoameriške lige NBA. Tokrat so jim življenje zagrenili Toronto Raptors, ki so zmagali s 96:94, kar pomeni, da Miami tri tekme pred koncem sezone na devetem mestu vzhoda za tekmo zaostaja za Indiano in Chicagom.

Dragić je odigral 36 minut tekme in zbral 18 točk ter po en skok, podajo in ukradeno žogo za vročico, prvi strelec ekipe s Floride pa je bil James Johnson, ki je svoji nekdanji ekipi nasul 22 točk in temu dosežku dodal deset skokov.

Dragić je po tekmi dejal, da je neprijetno, ko ti vrnitev v igro ne uspe, saj vročici zmanjkuje časa do konca rednega dela sezone. Zato je pomembno, da se fantje še naprej borijo in iz tekme v tekmo skušajo iztržiti kar največ. Že danes jih čaka gostovanje pri Washingtonu.

"Nikoli ne iščemo izgovorov, da je kdo morda poškodovan ali utrujen, to nas sploh ne zanima. Vse, kar želimo, je, da na parketu dobro opravimo svoje delo. Že jutri nas čaka nova tekma z novo dobro ekipo, zato bomo morali pokazati, da znamo igrati," je po tekmi dejal slovenski košarkar.



Igrali so tudi Detroit Pistons Bena Udriha, ki prav tako še niso pokopali vseh upov na končnico v vzhodni konferenci. Košarkarji Detroita so gostovali v Teksasu pri Houston Rockets in zmagali s 114:109, tako da so zdaj tik za Miamijem na desetem mestu vzhodne konference. Udrih je odigral 19 minut tekme in v tem času k zmagi prispeval štiri točke, skok in pet podaj.

Prvi strelec gostov je bil Boban Marjanović, rezervni center Detroita, ki je dosegel strelski rekord kariere s 27 točkami, temu je dodal še 12 skokov, Stanley Johnson pa je 32,4 sekunde pred koncem zadel odločilno trojko, potem pa dodal še dva prosta meta za pomembno zmago nad raketami.

Na parketu je bil tudi Saša Vujačić v dresu New York Knicks, ki so se že pred časom poslovili od nadaljevanja prvenstva NBA na vzhodu. Tokrat so kratkohlačniki gostovali pri Memphis Grizzlies, ki so zmagali s 101:88, Vujačić pa je za Newyorčane v 21 minutah dosegel sedem točk, pet skokov in tri podaje.

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike