hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 07.04.2017 09:29:18

Zmagi Chicaga in Indiane nista v prid Miamiju

V ligi NBA potekajo ogorčeni boji za poslednja mesta v končnici prvenstva. Med tistimi, ki še trepetajo za končnico, so košarkarji ekipe Miami Heat, za katero igra slovenski zvezdnik Goran Dragić. Po zmagah neposrednih tekmecev na Vzhodu Chicaga in Indiane je Miami nazadoval na deveto mesto, ki ne zagotavlja končnice.

Miami do konca rednega dela sezone čakajo še štirje obračuni. V noči na soboto bodo igrali v gosteh pri Torontu, v nedeljo pa pri Washingtonu. V ponedeljek bodo gostili aktualne prvake iz Clevelanda ter za konec rednega dela še košarkarje Washingtona.

Moštvo Chicago Bulls je v gosteh s 102:90 premagalo Philadelphio 76ers in je na sedmem mestu na vzhodnem delu lige, osmi so košarkarji Indiana Pacers, ki so Milwaukee Bucks premagali s 104:89. Tokrat prosti Miami Gorana Dragića ima zmago ter tekmo manj od Chicaga in Indiane v boju za osmo mesto, ki zagotavlja nastop v končnici. Atlanta in Milwaukee imata na petem in šestem mestu razpredelnice dve zmagi več od Miamija.

Biki iz Chicaga so slavili na krilih Jimmyja Butlerja, ki je vpisal trojni dvojček z 19 točkami, 10 skoki in 10 podajami. Za zmago Indiane nad Milwaukeejem je Paul George prispeval 23 točk in 10 skokov.

Košarkarji New York Knicks so v ligi NBA doma izgubili z Washington Wizards s 103:106. Za domačo zasedbo je slovenski košarkar Saša Vujačić v enaindvajsetih minutah dosegel 10 točk, štiri skoke in tri podaje, na parketu pa je bil tudi v odločilnem zadnjem delu srečanja.



Domači so v zadnji četrtini zaostajali že za 12 točk, vendar ekipi, ki nima več možnosti za končnico, ni uspel popoln preobrat. Bradley Beal je nanizal 25 točk, tudi odločilno trojko 49 sekund pred koncem dvoboja ter prosta meta tik pred zvokom sirene.

Na Zahodu je ključni korak h končnici naredila ekipa Portland Trail Blazers, ki je premagala že odpisano ekipo Minnesota Timberwolves s 105:98. Portland (39 zmag, 40 porazov) tako ostaja na osmem mestu v razvrstitvi zahodne konference z dvema zmagama več in enim porazom manj od devetouvrščenega Denverja. Izkazal se je Allen Crabbe s 25 točkami ter osmimi trojkami, kar je njegov najboljši dosežek v karieri.

Na Zahodu je le še ena neznanka, sedem mest v končnici je že oddanih. Na vrhu so košarkarji Golden State Warriors, v končnici pa bodo zaigrali še San Antonio Spurs, Houston Rockets, Utah Jazz, Los Angeles Clippers, Oklahoma City Thunder in Memphis Grizzlies.

V vzhodni konferenci imajo končnico zagotovljeno ekipe Cleveland Cavaliers, Boston Celtics, Toronto Raptors in Washington Wizards.

Izidi
New York Knicks - Washington Wizards             103:106
(Saša Vujačić 10 točk, 4 skoki, 3 podaje v 21 minutah za New York)
Philadelphia 76ers - Chicago Bulls                90:102
Orlando Magic - Brooklyn Nets                    115:107
Indiana Pacers - Milwaukee Bucks                 104:89
Atlanta Hawks - Boston Celtics                   123:116
Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves  105:98
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike