Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 06.04.2017 12:11:45

Fantastičen igralec ali samo velikanski egoist? Poglejte, kako Westbrook prihaja do trojnih dvojčkov (video)

Russell Westbrook
Reuters
Russell Westbrook igra eno najboljših sezon v zgodovini lige NBA.

Prvi zvezdnik Oklahome je pred dvema dnevoma izenačil rekord Oscarja Robertsona po številu trojnih dvojčkov v eni sezoni, na tekmi z Milwaukeejem je prišel že do številke 41. 

Včeraj mu je do novega trojnega dvojčka zmanjkal en sam skok (45 točk, 10 asistenc, 9 skokov), toda do konca rednega dela sezone ima Oklahoma še 4 tekme in skorajda zagotovo bo Westbrook zbral še en trojni dvojček in postavil rekord. 

Mnogi pravijo, da Westbrook igra eno najboljših individualnih sezon v zgodovini lige NBA in da si zasluži nagrado MVP za najboljšega igralca rednega dela sezone, spet drugi so precej bolj kritični. 

Westbrooku očitajo velikansko sebičnost in govorijo o tem, da organizator igre s svojimi igrami enostavno polni svojo statistiko. Kot dokaz pa ponujajo nekatere statistične podatke, predvsem pa videoposnetek, kako Westbrook prihaja do 10 skokov na tekmo. 



Dejstvo, da Westbrook praktično ne igra obrambe, svoje tekmece pušča, da mečejo za tri točke, sam pa se pomakne pod koš, da bi ujel obrambni skok. Westbrook povprečno na tekmo brani vsega 3,4 mete za tri točke, pri čemer je tretji najslabši v ligi, manj poskusov za tri točke na tekmo branita samo dva centra, Hassan Whiteside in Rudy Gobert

Kar 7 od 10,7 skokov, kolikor jih beleži na tekmo, Westbrook pobere po tem, ko tekmec zgreši iz oddaljenosti štirih metrov ali več, kar 4,2 skoka po tem, ko tekmec zgreši iz oddaljenosti šestih metrov ali več. V tej statistični kategoriji je četrti v ligi, prvi trije so seveda centri. 

Povprečno na tekmo Westbrook nasprotnemu organizatorju igre dopusti malce več kot 10 nebranjenih metov na tekmo. Neverjeten pa je podatek, da zvezdnik Oklahome kar 7,9 skokov na tekmo pobere po tem, ko ne rabi skakati s tekmečevim igralcem. Kako je to mogoče? Enostavno, njegovi soigralci blokirajo tekmece in pustijo Westbrooku, da zlahka pobere žogo. 

Kako je to videti v praksi, si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.

Članki iz rubrike