Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 06.04.2017 09:07:27

Odlična predstava Dragića za pomembno zmago Miamija

Reuters
Slovenski košarkarski as Goran Dragić je bil najzaslužnejši, da so košarkarji Miamija v severnoameriški profesionalni košarkarski ligi NBA na gostovanju ugnali Charlotte. Dragić je v 33 minutah, ki jih je preživel na igrišču, dosegel ravno toliko točk in bil najboljši posameznik tekme.

Poleg 33 točk je v statistiko vpisal skok, štiri asistence in dve ukradeni žogi, Miami pa je zmagal s 112:99. Z zmago se je vročica na lestvici vzhodne konference spet prebila na osmo mesto, ki zagotavlja nastop v končnici, tokratna zmaga pa ji pomeni dvojno, saj je v boju za uvrstitev med najboljših osem ugnala neposrednega tekmeca.

Dragič je zadel tudi pet metov za tri točke, v tem elementu je Miami dosegel klubski rekord, saj je dosegel kar 21 trojk, od tega jih je James Johnson prispeval šest. Kljub odlični igri Dragića in Johnsona, slednji je dosegel 26 točk, pa je gostujoči trener Erik Spoelstra za ključnega igralca tekme razglasil Hassana Whitesida, ki je v tretji četrtini pri izidu 61:58 dobil tehnično napako. Do takrat je bil na igrišču povprečen, nato pa se je razigral, na koncu je v svojo statistiko vpisal 13 točk in kar 20 skokov. Po njegovi tehnični napaki je Miami poskrbel za delni izid 14:0, domači, ki so s porazom najbrž zapravili realne možnosti za končnico, se od tega niso opomogli.

Podobno velja tudi za Bena Udriha, ki je na domačem igrišču s 102:105 izgubil proti Torontu in je vse bolj oddaljen od mest, ki vodijo v končnico. Trenutno je na vzhodu 11., za Chicagom, Miamijem in Indiano, ki imajo isti izkupiček, štiri tekme pred koncem zaostaja za tri zmage.

Slovenski branilec je v 18 minutah dosegel osem točk, zbral tri skoke in osem asistenc, a je bilo to premalo, da bi se njegova ekipa veselila. V prvem polčasu so domači sicer že vodili z 20 točkami razlike, nato pa je na sceno stopil Kyle Lowry, ki se je po 18 tekmah odmora zaradi poškodbe zapestja. K zmagi svoje ekipe je prispeval 27 točk in deset asistenc.



Tudi v zahodni konferenci poteka ogorčen boj za osmo mesto, v njega sta vmešana Portland in Denver. Nuggets bi se s tekmeci lahko izenačili, a so izgubili dvoboj proti Houstonu, ta si je z zmago zagotovil tretje mesto v zahodni konferenci. James Harden se je po bolezni, zaradi katere je v nedeljo manjkal na svoji prvi tekmi sezone, vrnil v ekipo in takoj pokazal, koliko ji pomeni. Dosegel je 31 točk, prispeval pa tudi odločilen koš na tekmi, z zadetim metom za tri točke je dobro minuto pred koncem Houstonu zagotovil pet točk prednosti (106:101). Gostom zaostanka ni uspelo izničiti, tako da so morali Hardnu in kolegom še četrtič v sezoni čestitati za zmago.

Najboljše izhodišče pred končnico so si tretje zaporedno leto zagotovili igralci ekipe Golden State Warriors. Čeprav so igrali brez poškodovanega Kevina Duranta, so v obračunu s Phoenixom zabeležili 13. zaporedno zmago, za katero je bil seveda spet najbolj zaslužen Stephen Curry. Dosegel je 42 točk.

V Bostonu sta se udarila kandidata za prvo mesto na vzhodu, Boston in Cleveland. Tekmo so gladko dobili gosti, ti imajo zdaj zmago več od Bostona. Junak zmage je bil LeBron James, v statistiko je vpisal 36 točk, deset skokov in šest asistenc.

Russell Westbrook v dvoboju njegove Oklahome in Memphisa tokrat ni dosegel "trojnega dvojčka", s katerim bi se po številu le teh na vrhu najboljših dosežkov sezone prehitel z Oscarja Robertsona - zato mu je zmanjkal en skok, je pa tekmecem nasul 45 točk, zadel je tudi osem metov za tri točke, med drugimi tudi odločilnega 14 sekund pred koncem za vodstvo Oklahome s 101:97. Domači so nato še znižali na točko zaostanka, toda Westbrook je nato zadel še dva prosta meta.

Izidi
Charlotte Hornets - Miami Heat           99:112
(Goran Dragić 33 točk, skok, štiri asistence in dve ukradeni žogi
v 33 minutah za Miami)
Detroit Pistons - Toronto Raptors       102:105
(Beno Udrih 8 točk, 2 skoke, 8 asistenc v 18 minutah za Detroit)
Memphis Grizzlies - Oklahoma Thunder    100:103
Houston Rockets _ Denver Nuggets        110:104
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers     91:114
San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers   95:102
Phoenix Suns - Golden State Warriors    111:120
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 112:101
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike