favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 05.04.2017 10:21:49

Kratkohlačniki pomagajo Dragićevi vročici, Westbrook izenačil 55 let star rekord

Košarkarji New York Knicks, ki so se sicer že poslovili od nadaljevanja prvenstva lige NBA, so tokrat s 100:91 premagali Chicago Bulls, ki so na vzhodu na sedmem mestu in se skupaj z Miami Heat Gorana Dragića še borijo za nastop v končnici. Slovenec Saša Vujačić je odigral pet minut tekme in v tem času zbral eno podajo.

Carmelo Anthony je dosegel 23 točk, kratkohlačniki pa so prekinili niz štirih zaporednih zmag bikov, s čimer so priskočili na pomoč vročici. Biki so namreč po porazu zdrsnili na skupno sedmo mesto vzhodne konference, ki si ga delijo z Indiano, obe ekipi pa imata le pol tekme prednosti pred Miamijem.

Košarkarji Oklahoma Cityja so s 110:79 premagali Milwaukee Bucks, prvi zvezdnik moštva Russell Westbrook pa je dosegel še 41. trojni dvojček sezone in s tem izenačil rekord Oscarja Robertsona iz daljne sezone 1961/62 po številu trojnih dvojčkov v eni sezoni. Navijači v Oklahoma Cityju so ob Westbrookovem dosežku podivjali od navdušenja in glasno vzklikali: "M-V-P! M-V-P!"

"To je nekaj, o čemer si kot mlad košarkar nikoli nisem upal sanjati. To, da sem se znašel v družbi takšnih izjemnih športnikov, je neverjetno in pravi blagoslov," je po tekmi dejal ganjeni Westbrook, ki ima prvo priložnost izboljšati Robertsonov rekord že v sredo zvečer proti grizlijem v Memphisu. Westbrook je tekmo končal pri 12 točkah, 13 skokih in 13 podajah: "To je bil poseben večer. Nikoli ga ne bom pozabil. Zelo sem počaščen, da sem ga doživel tu v Oklahoma Cityju."



Prvi zvezdnik konjenikov LeBron James pa je skupen zbir dvojnih dvojčkov povišal na 54, potem ko je tekmo proti Orlando Magic, ki jo je Cleveland dobil s 122:102, končal pri 18 točkah, 11 skokih in 11 podajah. Prvaki lige NBA se z Bostonom borijo za vodilni položaj v vzhodni konferenci, z zmago so se s Celtics izenačili na vrhu. Kevin Love je končal pri 28 točkah in 11 skokih, Kyrie Irving je k zmagi dodal 24 točk. Že danes bo na sporedu poslastica, ko se bosta za prestiž med seboj pomerili vodilni ekipi vzhoda.

"To bo za nas dober preizkus, iz kakšnega testa smo. Ne glede na to, ali bom zmagali ali izgubili, bo to za nas dobra priprava na končnico," meni Love.

Najboljši ekipi zahodne konference sta obe vknjižili zmago. Golden State Warriors so s 121:107 premagali Minnesota Timberwolves, San Antonio Spurs pa so po podaljšku s 95:89 ugnali Memphis Grizzlies. Klay Thompson je dosegel 41 točk za bojevnike, ki so zmagali še dvanajstič zaporedoma.

Izidi
New York Knicks - Chicago Bulls                100:91
(Saša Vujačić: 1 podaja v 5 minutah za New York)
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets             118:141
Washington Wizards - Charlotte Hornets         118:111
Cleveland Cavaliers - Orlando Magic            122:102
Indiana Pacers - Toronto Raptors               108:90
New Orleans Pelicans - Denver Nuggets          131:134
Oklahoma City Thunder - Milwaukee Bucks        110:79
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies           95:89
Utah Jazz - Portland Trail Blazers             106:87
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 121:107
Sacramento Kings - Dallas Mavericks             98:87
Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike