Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 31.03.2017 09:14:36

Biki z zmago nad konjeniki dihajo za vrat Miamiju

Reuters
Detroit Pistons so v ligi NBA v noči na petek doma premagali Brooklyn Jets z 90:89. Beno Udrih je za Detroit v 16 minutah prispeval šest točk, pet podaj in tri skoke, z 28 točkami pa je bil prvi strelec ekipe Marcus Morris. Tekmeci Miamija za končnico Chicago Bulls pa so z 99:93 ugnali prvake lige Cleveland Cavaliers.

Brooklyn je sicer zadnjeuvrščeno moštvo vzhodne konference, Detroit je v tej konferenci na desetem mestu in še ima teoretične možnosti za preboj v končnico, saj za Miamijem Gorana Dragića ter Indiano na osmem mestu zaostaja dve tekmi in pol.

LeBron James meni, da so prvaki lige NBA Cleveland Cavaliers v "slabi koži", potem ko so izgubili še tretjo tekmo zapored; tokrat so jih premagali Chicago Bulls, ki so bili boljši z 99:93. Biki so si še s četrto zmago nad konjeniki to sezono precej okrepili možnosti za nastop v končnici prvenstva NBA, pri tem pa so potisnili Cleveland na drugo mesto vzhodne konference za Bostonom.

"Trenutno smo res v slabi koži. Nisem razočaran nad pristopom, temveč smo se znašli v slabem položaju. Zdaj moramo premisliti, kako se izkopati iz njega. Čaka nas kar nekaj dela, časa pa ni veliko," je po tekmi dejal prvi zvezdnik lige James.

Biki so se z današnjo zmago zgolj na tekmo približali Dragićevemu Miamiju, ki prav tako še upa na končnico, ter Indiani za zadnje mesto na vzhodu, ki še vodi v končnico, v naslednjih dveh tednih pa bodo ekipe odigrale še sedem tekem. "Na vseh moramo zmagati. Vrag je odnesel šalo. Za zdaj nam dobro kaže," pa je po tekmi dejal zvezdnik Bikov Jimmy Butler.


Prvi košarkar Chicaga je bil sicer v Črni gori rojeni Španec Nikola Mirotić, ki je k zmagi prispeval 28 točk in deset skokov. "Želim si le pomagati ekipi do uvrstitve v končnico," je Mirotić dejal po tekmi. Butler je dodal 25 točk. Na drugi strani je blestel James s 26 točkami, desetimi skoki in osmimi podajami, Kyrie Irving pa je za konjenike, ki so nastopili brez poškodovanih Kyla Korverja in Richarda Jeffersona, dodal 20 točk.

James je med drugim prehitel Shaquilla O'Neala in je zdaj na sedmem mestu večne lestvice strelcev v NBA, saj je tekmo končal pri skupno 28.599 točkah v karieri, kar je tri več od Shaqa.

Prvi strelec domače zmage Portlanda nad Houstonom je bil Damian Lillard z 31 točkami. Za Trail Blazers je bila to še peta zaporedna zmaga, s katero imajo zdaj tekmo in pol prednosti pred Denverjem v boju za zadnje mesto končnice zahodne konference. Prvi strelec Houstona je bil James Harden s 30 točkami.

Španski zvezdnik Ricky Rubio je s 33 točkami dosegel strelski rekord kariere, temu je dodal še deset podaj in pomagal Minnesoti do zmage s 119:104 nad Los Angeles Lakers. Karl-Anthony Towns je k zmagi dodal 32 točk.

V Phoenixu je Blake Griffin dosegel 31 točk, Chris Paul pa 29 in deset podaj, Los Angeles Clippers pa so v gosteh ugnali Suns s 124:118. Clippers za eno tekmo zaostajajo za četrtim mestom zahodne konference, medtem ko je Phoenix doživel še deseti zaporedni poraz.

Izidi
Detroit Pistons - Brooklyn Nets              90:89
(Beno Udrih 16 minut, 6 točk, 5 podaj 3 skoki za Detroit)
Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers          99:93
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 119:104
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers         118:124
Portland Trail Blazers - Houston Rockets    117:107
Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike