mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 28.03.2017 22:16:09

Noah se je opravičil za pozitivni dopinški test

vszi
Potem ko je pred dnevi vodstvo severnoameriške lige NBA košarkarja ekipe New York Knicks Joakima Noaha zaradi kršenja dopinških pravil kaznovalo s prepovedjo nastopanja na 20 tekmah, se je danes z opravičilom odzval tudi igralec.

V vzorcu sina nekdanjega francoskega teniškega zvezdnika Yannicka Noaha so našli sledi sredstva LGD-4033, ki je po zasnovi in učinku podobno anaboličnim steroidom.

Noah zaradi okrevanja po operaciji kolena pred enim mesecem še ne igra, kazen pa bo začela veljati, ko bo po ugotovitvah zdravnikov spet zmožen igranja. To bo morda v rednem delu ali končnici te sezone, če pa se bo okrevanje podaljšalo, bodo tudi kazen prenesli v naslednjo sezono 2017/18.


"Naredil sem napako, ki me je hudo udarila. Rad bi se opravičil soigralcem, navijačem, klubu. Za menoj je težko obdobje in želel sem se čim prej izkopati iz teh poškodb," je dejal košarkar, ki je priznal, da je sredstvo zaužil z enim od preparatov, s katerimi si je želel pomagati pri okrevanju, ni pa vedel, da vsebuje snovi, ki so na seznamu prepovedanih sredstev v njegovem tekmovanju.

Moštvo Knicks je z Noahom sklenilo štiriletno pogodbo lani poleti, vredna pa je 72 milijonov dolarjev. Za zdaj pa Francoz še ni izpolnil pričakovanj kluba, najprej ga je ovirala poškodba dimelj, konec februarja pa je moral na operacijo kolena zaradi odstranitve delca poškodovanega meniskusa. V tej sezoni ima povprečje le pet točk in 8,8 skoka na tekmo, ki jih je odigral 46.

"Zame je to težko obdobje, a se bom vrnil in se tudi nekaj naučil. Kazen je stroga, toda prepričan sem, da se bom uspešno vrnil," je še dejal Noah, ki so ga leta 2014 izbrali za najboljšega obrambnega igralca lige, je pa tudi dvakratni udeleženec tekem zvezd.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike