Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 19.03.2017 13:09:36

Kaj se dogaja z Luko Dončićem in soigralci? Pod Lasom še nikdar tako slabo

Košarkarji Reala blestijo v evroligi, kjer so trenutno celo na prvem mestu na lestvici, toda v španskem prvenstvu igrajo v zadnjem času katastrofalno.

Luka Dončić in soigralci so včeraj zabeležili še tretji zaporedni gostujoči poraz v španski ligi, izgubili so proti Obradoiru, predzadnjemu moštvu na lestvici. Končni izid je bil 90:83.

Težko bi sicer krivdo za poraz pripisali slovenskemu dragulju. Luka Dončić je namreč odigral še eno fantastično partijo, s 17 točkami je bil najboljši strelec Reala (dodal je še 2 skoka in 3 asistence), toliko točk je dosegel še prvi zvezdnik Sergio Llull.



Za Real je bil poraz proti Obradoiru že sedmi v letošnji sezoni španskega prvenstva na 23 tekmah. To je pa daleč najslabši izkupiček kraljevega kluba, odkar je na klopi Reala odlični Pablo Laso (od sezone 2011/12). Do zdaj je imel Real pod Lasovim vodstvom vsako sezono po 23 krogih na svojem kontu vsaj 19 zmag oziroma povedano drugače - nikdar ni izgubil več kot štirikrat. Letos je situacija torej precej drugačna, Real ima na svojem kontu že sedem porazov, kar v tem trenutku zadostuje šele za 3. mesto na lestvici.

Španski mediji slabše igre Reala v domačem prvenstvu pripisujejo napornem urniku, kjer si tekme španske lige in evrolige sledijo v brutalnem ritmu.

Članki iz rubrike