kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rp
rp
0 07.03.2017 17:06:01

Nekdanji Olimpijin center končal kariero

Ratko Varda v dresu Olimpije
alesfevzer.com
Ratko Varda, košarkar, rojen v Bosni in Hercegovini, ki je dve sezoni kratek čas zaigral za Olimpijo, je pri 38. letih končal kariero.

"Ljubezen, ki me nikoli ni zapustila", je Ratko ob slovesu zapisal na družabnih omrežjih. Nazadnje bil član libanonskega Hekmeha. Kariero je 217 centimetrov visoki center začel leta 1995 v Partizanu, za katerega je igral šest sezon. V karieri je zamenjal kar 20 klubov, izkušnjo ima tudi iz NBA in Detroit Pistonsov, od koder je leta 2003 prvič prišel v Olimpijo. Ekipi, ki jo je takrat treniral Tomo Mahorič, je pomagal v končnici DP, a je naslov odnesla Krka.

Pozneje je zaigral tudi za Bešiktaš, Real Madrid, Menorco, Žalgiris, Himki in poljski Prokom, od koder je leta 2011 drugič prišel v ljubljanski klub, a ga decembra tega leta po nekaj odigranih tekmah v evroligi zaradi neplačanih obveznosti tudi zapustil in odšel v ukrajinski Azovmaš. Pozneje je odšel v kragujevški Radnički in Mega Vizuro, kjer je v sezoni 2013/14 nazadnje zaigral v ligi ABA, pred odhodom v Libanon pa je bil še član Sutjeske in makedonskega Kožuva.

Ratko Varda je bil tudi član reprezentance Jugoslavije na EP do 22 let leta 1998 Italiji, ki je takrat v finalu z 92:73 premagala Slovenijo. Njegova soigralca sta bila tudi Igor Rakočević in Marko Jarić, za Slovenijo pa so med drugim igrali Matjaž Smodiš, Primož Brezec, Jaka Lakovič, Gregor Hafnar, Goran Jurak in Dragiša Drobnjak.

Članki iz rubrike