nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 26.02.2017 08:32:07

Vročica ostaja vroča, tokrat ohladila Indiano, Bojevniki že v končnici

vszi
Košarkarji Miami Heat še naprej ostajajo ena najbolj vročih ekip prvenstva NBA. Tokrat so gostili Indiana Pacers in za še 16. zmago na zadnjih 18 tekmah slavili s 113:95. Eden junakov večera je bil vnovič slovenski košarkar Goran Dragić, ki je k zmagi prispeval 21 točk, štiri podaje ter po dva skoka in ukradeni žogi.

Prva strelca domače ekipe sta bila sicer s točko več Hassan Whiteside, ki je 22 točkam dodal še 17 skokov za svoj 37. dvojni dvojček sezone, ter Dion Waiters, ki je prav tako zbral 22 točk.

Z novo zmago Miami v boju za končnico in osmo mesto vzhodne konference za ekipo Detroit Pistons, katere član je tudi Beno Udrih, zaostaja le še zmago in pol. Za šestouvrščeno Indiano pa košarkarji s Floride zaostajajo za tri tekme - neverjeten dosežek, če spomnimo, da so imeli še pred nekaj tedni izkupiček 11 zmag in kar 30 porazov.

"Gremo počasi iz tekme v tekmo. To je trenutno najpomembnejša stvar. In današnje tekme je že konec," je po zmagi dejal Dragić in pokazal, da je z mislimi že pri naslednjem dvoboju, ki čaka vročico.



To bo za Miami zadnja tekma rednega dela prvenstva z eno od ekip zahodne konference; vročica bo v ponedeljek gostovala pri Dallasu, nato pa jo čakajo le še tekme znotraj vzhodne skupine lige NBA.

Igrali so tudi New York Knicks Saše Vujačića, ki so v Madison Square Gardnu s 110:109 premagali Philadelphia 76ers. Odločilni koš za zmago je prispeval zvezdnik Carmelo Anthony, ki je zadel v zadnji sekundi tekme. Ob tem je bil Anthony s 37 točkami tudi prvi strelec tekme. Vujačić pa ni dobil priložnosti za igro.

Golden State Warriors so postali prva ekipa, ki si je že zagotovila nastop v končnici prvenstva NBA. Bojevniki so v domači dvorani s 112:95 premagali Brooklyn Nets. Čeprav so igrali brez zvezdnika Kevina Duranta, ki ima poškodovan prst na levi roki, sta se izkazala Stephen Curry (27 točk) in Klay Thompson (24) in skupaj k zmagi prispevala skoraj polovico točke ekipe. Golden State je prišel že do 49. zmage na 58 tekmah sezone.

Izidi
Miami Heat - Indiana Pacers                 113:95
(Goran Dragić: 21 točk, 2 skoka, 4 podaje v 28 minutah za Miami)
New York Knicks - Philadelphia 76ers        110:109
(Saša Vujačić: ni igral za New York)
Sacramento Kings - Charlotte Hornets         85:99
Orlando Magic - Atlanta Hawks               105:86
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans      96:83
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls          99:117
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves    142:130
Golden State Warriors - Brooklyn Nets       112:95
Značke: nba, dragić, miami

Članki iz rubrike