Mobilna verzija
ku
ku

Washington v NBA zmagal v gosteh, Chicago doma

Bradley Beal
Reuters

Ekipa Indiana Pacers je v ligi NBA doma izgubila z Washington Wizards z 98:111, na drugi sinočnji tekmi pa so igralci Chicago Bulls pred svojimi gledalci premagali Boston Celtics s 104:103.

Indiana je šesti poraz v nizu doživela proti strelsko izjemno učinkoviti zasedbi iz ameriške prestolnice. Otto Porter Jr je zbral 25 točk in osem skokov, Markieff Morris 21 točk in sedem podaj, John Wall 20 točk in 12 podaj, Bradley Beal pa 19 točk za Washington, ki je imel 51,8-odstotni met iz igre.

"Zelo dobro nam gre v napadu, imamo številna orožja in tekmecem ni enostavno, saj se ne morejo osredotočiti na pokrivanje le nekaj igralcev. Mi pa pri tem uživamo, igramo z veliko energije, vseeno nam je, kdo zadeva, tako je res lahko zmagovati," je dejal Beal.

Wizards so po deveti zmagi na zadnjih desetih tekmah tretji v vzhodnem delu lige, Indiana pa je šesta in ima eno zmag več od sedmouvrščenega Chicaga. Biki so do zmage prišli po zaslugi prostih metov, zadeli so vseh 22 tovrstnih poskusov, zadnja je prispeval Jimmy Butler devet desetink sekunde pred koncem srečanja.

Butler je ob sedmih podajah zadel 29 točk, za Boston, drugouvrščeno moštvo vzhodnega dela lige, je Isaiah Thomas zadel 29 točk, tudi zadnjih 11 svojega moštva. Thomas je 20 ali več točk nanizal na enainštirideseti tekmi v nizu in s tem izboljšal rekord moštva, ki ga je imel prej v lasti John Havlicek.

Izida
Indiana Pacers - Washington Wizards  98:111
Chicago Bulls - Boston Celtics      104:103

Značke: nba , košarka

;