Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 20.01.2017 10:57:39

Tekma zvezd: LeBron James in Kevin Durant na čelu peterk

Reuters
LeBron James in Kevin Durant sta bila v glasovanju navijačev ter v izboru novinarjev in igralcev ponovno izbrana v prvi peterki vzhodnega in zahodnega dela severnoameriške lige NBA za 66. tekmo vseh zvezd lige, ki bo v noči na 20. februar po slovenskem času v New Orleansu. Nepričakovano je izpadel najboljši strelec lige Russell Westbrook.

James je imel največ točk med vsemi, 291, in bo v svoji štirinajsti sezoni še trinajstič v nizu začel v prvi peterki na tekmi All-Star; pred njim sta na večni lestvici le Kobe Bryant in Kareem Abdul-Jabbar.

Poleg Jamesa bo prvake lige iz Cleveland Cavaliers v prvi peterki zastopal še Kyrie Irving, nastopili pa bodo še iz Milwaukee Bucks Grk Giannis Antetokounmpo, Jimmy Butler (Chicago Bulls) in DeMar DeRozan (Toronto Raptors). V ekipi zahodnega dela lige bo ob Durantu iz ta čas vodilne ekipe lige Golden State Warriors še Stephen Curry, član New Orleans Pelicans Anthony Davis, James Harden (Houston Rockets) in Kawhi Leonard (San Antonio Spurs).

Glasovalo je več kot 38 milijonov navijačev, kar je 164 odstotkov več od lanskega leta. Ti so dali polovico skupne ocene, po četrtino ostalega deleža pa so prispevali igralci in novinarji. James je bil prvi med vsemi z 1.893.751 glasovi, skupno drugi je bil Curry (1.848.121), tretji Durant (1.768.185), četrti pa Irving (1.696.769).



Westbrook, branilec ekipe Oklahoma City Thunder, je dobil "le" 1.575.865 glasov navijačev in tako tekme ne bo začel v prvi peterki, četudi je s 30,6 točke prvi strelec lige, z 10,4 asistence drugi podajalec, obenem pa ima v povprečju na tekmo 10,6 skoka in lahko postane šele drugi igralec v zgodovini NBA po Oscarju Robertsonu in sezoni 1961-62, ki bo imel v končni statistiki sezone trojnega dvojčka.

Prednost sta dobila Curry in Harden, ki je drugi strelec NBA (28,9 odstotka točk povprečno na tekmo) in prvi podajalec (11,6). Curry, Harden in Westbrook so bili sicer izenačeni po vseh treh izborih med branilci, vendar so v končni odločitvi prevladali navijači.

Ostale igralce bodo objavili 26. januarja, določili pa jih bodo trenerji NBA.

Značke: tekma-zvezd, james

Članki iz rubrike