Mobilna verzija
ku
ku

Vodstvo lige določilo kazen za pretep, v katerega je bil udeležen tudi Dragić

vszi

Košarki branilec Jordan Clarkson je dobil 15.000 dolarjev kazni zaradi napada s komolcem na slovenskega zvezdnika Gorana Dragića, je sporočila severnoameriška liga NBA. Igralec Los Angeles Lakers je bil kaznovan zaradi napada na petkovi tekmi z Miami Heat, v kateri je Dragićeva ekipa izgubila s 100:127, igralca pa sta bila izključena.

Dragić je tekmo predčasno končal pri 16 točkah, saj je moral zaradi ravsanja z domačim košarkarjem Clarksonom s parketa že v tretji četrtini. Clarksonom ga je z obema rokama porinil na tla, pri tem pa je uporabil tudi komolce; igralca so pred nadaljnjim pretepom ločili soigralci.

Po tekmi je trener Heat Erik Spoelstra ostro oporekal izključitvi Dragića. "To je res sramotno, nepravično, da je moral Goran Dragić zapustiti igro. Dobil je komolec v obraz, nekdo se je z njim želel pretepati, podrl ga je na tla, in potem, za povrh, še sramotna, nepravična izključitev," je bil jezen Spoelstra.

Clarkson je v zagovoru sicer dejal, da ga je tudi Dragić s komolcem sunil v trebuh, toda obenem je priznal: "Če sem pošten, sem pričakoval hujšo kazen. Toda zgodilo se je, kar se je. To je preteklost."

Značke: dragić , clarkson , nba , kazen , košarka