Mobilna verzija
ku
ku

Genialen trik košarkaric za dosego koša (video)

Na tekmi ženske ameriške študentske lige so košarkarice Louisvillea tekmice dobro potegnile za nos.

Bilo je na začetku tretje četrtine oziroma drugega polčasa obračuna med univerzama Duke in Louisville. Žoga se je izvajala iz avta na sredini igrišča, v posesti so bile igralke gostujoče ekipe Louisvillea.

Njihov trener Jeff Walz se je spomnila odličnega trika, kako na enostaven način priti do točk. Tri svoje igralke je poslal na drugo stran igrišča, kot da je ta tista, na katero napadajo. Košarkarice Dukea so jim sledile in se postavile v obrambo na tisti polovici.

Druga pa je ostala povsem prazna, a prav ta je bila v resnici tista, na kateri bi se Duke moral braniti. Sodnik je malo pogledal in si najbrž mislil svoje, toda on seveda ni tisti, ki sme igralkam povedati, da so na napačni strani. Ko je dal žogo v roke košarkarici Louisvillea za začetek drugega polčasa, je slednja zgolj podala soigralki, ki je imela odprto pot do obroča in zlahka dosegla koš.

Igralke Dukea pa so se samo spogledovale med seboj, ko so ugotovile, na kako lahek način so jih tekmice prinesle okrog. Vse skupaj si je najboljše pogledati v videoposnetku.

Značke: louisville , duke , košarka , kos