IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

gv
gv
3 29.12.2016 09:27:31

Športnik z veliko začetnico: Durant se je odzval na sodniške napake in okrcal vodstvo lige

Prah okoli spornih sodniških odločitev na tekmi med Golden Statom in Clevelandom se še kar ne poleže. Tokrat se je na vse skupaj odzval Kevin Durant, ki je bil v zadnjih sekundah najbolj oškodovan, in požel val navdušenja.

Konec prejšnjega tedna sta se v ponovitvi lanskega finala v Clevelandu pomerila Golden State in tamkajšnji konjeniki. Gostitelji so z akrobatskim košem Kyrieja Irvinga slavili tesno zmago, brez dvoma pa so bili gostje precej oškodovani, kar je bilo v počasnih posnetkih precej očitno. Toda ...

Na udaru je bila predvsem sodniška ekipa, ki je v zadnjih minutah poskrbela za kar nekaj napak, ne nazadnje pa jih je javno okrcalo kar vodstvo lige NBA. Na svoji spletni strani je liga zapisala, da bi morali sodniki zaradi nespoštovanja tekmeca LeBronu Jamesu dosoditi tehnično napako, ta je pri zabijanju izrazito pretiraval z obešanjem na obroč, sodniki pa so spregledali tudi prekršek nad Kevinom Durantom v zadnjih sekundah obračuna.



Zdaj pa se je oglasil Durant in mnoge presenetil. Tamkajšnji novinarji so ga prosili za komentar o poročilu, ki ga je v javnost podala liga, in dobili povsem nepričakovan odgovor. Durant se je izkazal z nadvse športno potezo in stopil na stran sodnikov. In to kako!

"Gremo naprej. Ni nobene potrebe, da bi zdaj sodnike metali pod avtobus. Zdaj bodo na naslednjih tekmah še pod večjim pritiskom in morda sprejemali še slabše odločitve. Mi smo kaznovani, če komentiramo sodnike, oni jih pa kar tako pribijejo na križ. To je navadno sranje. Sodniki si tega ne zaslužijo, trudijo se po svojih najboljših močeh. Na licu mesta in v trenutku morajo sprejeti pravo odločitev, potem si pa neštetokrat ogledate počasne posnetke in ugotovite, da je bila odločitev napačna. To je neumnost. Sodnikov ne moreš kar tako izpostaviti. Tekma je končana, gremo naprej," je brez dlake na jeziku govoril zvezdnik Golden Stata in še priznal, da srečanja niso izgubili zaradi sodnikov, ampak zaradi slabše predstave.

Članki iz rubrike