mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 19.12.2016 11:12:48

Nova izvrstna predstava Dragića ni zadostovala za zmago

Miami Heat je v ligi NBA doživel drugi zaporedni poraz, pa čeprav je Goran Dragić znova odigral zelo dobro partijo. Z 31 točkami in metom iz igre 12:21 je bil prvi strelec tekme, Boston pa se je na koncu veselil zmage s 105:95.

Slovenski reprezentant je bil znova v središču dogajanja. V drugem polčasu je z dvajsetimi točkami vrnil Miami v igro za zmago, vendar je imel podobno kot na prejšnjih tekmah premalo pomoči soigralcev. Trojke je metal 5:6, zbral pa je še sedem podaj in pet skokov. Edini pri Heat, ki je dosegel dvojne številke, je bil Hassan Whiteside s 23 točkami in 17 skoki.

Goran Dragić je bil po tekmi v pogovoru za spletno stran kluba vidno razočaran. Najbolj ga je prizadelo to, da je Miami že drugo tekmo zapored začel zelo slabo. "Nismo dovolj talentirana ekipa, da bi si lahko privoščili takšno razmišljanje. V obrambi moramo garati in biti organizirani od samega začetka. Tako pa smo znova slabo začeli, si nabrali visok zaostanek, nato pa v tretji četrtini pritisnili na plin. Edina dobra stvar današnje tekme je bila, da smo se v drugem polčasu borili do konca," je povedal 30-letni Ljubljančan.

Miami je trenutno 13. ekipa na vzhodu. V 28 tekmah je dosegel vsega devet zmag in za osmim mestom, ki še vodi v končnico, zaostaja že pet zmag.


Večer v ligi NBA je bil sicer v znamenju Tima Duncana, ki je letos poleti po 19 letih zaključil kariero. Njegov dres s številko 21 je San Antonio upokojil in ga izobesil pod strop dvorane. Igralci so njemu v čast nosili nogavice s številko 21, gledalci pa so slavnosten dogodek pospremili ob zmagi proti New Orleans Pelicans s 113:110.

Duncan, ki bo v Hišo slavnih lige NBA prišel 2021 (pet let po koncu kariere), je osvojil pet naslovov prvaka lige, na 1392 tekmah pa je dosegel 26.496 košev, 15.091 skokov in podelil 3020 blokad.

"Glede na to, da je meni pripadla ta čast, bi rad rekel hvala Tim. Hvala ti za vse ta leta. Hvala, da imam zaradi tebe štiri prstane prvaka. Hvala, da si me naredil boljšega in vse, ki smo igrali s teboj," je dejal njegov dolgoletni soigralec in vrstnik, 39-letni Argentinec Manu Ginobili.

Govor je imel tudi Duncan. "Hvala vsem navijačem San Antonia. V zadnjih tednih so me preplavila čustva, saj sem dobil izjemno veliko podporo ljudi, s katerimi sem sobival v vseh teh letih. Dobil sem ogromno ljubezni in priznanj, kaj vse sem naredil za druge. No, težko bom to pojasnil, vendar tudi jaz sem hvaležen sem, ki so mi v karieri stali ob strani."

Izidi
Miami Heat - Boston Celtics                  95:105
(Goran Dragić 31 točk, 7 podaj, 5 skokov v 36 minutah za Miami)
Orlando Magic - Toronto Raptors              79:109
Memphis Grizzlies - Utah Jazz                73:82
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets          108:107
San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans    113:110
Washington Wizards - Los Angeles Clippers   117:110
Dallas Mavericks - Sacramento Kings          99:79
Značke: dragić, miami, nba

Članki iz rubrike