Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 14.12.2016 10:05:22

Cleveland in Golden State nista dovolila presenečenja

Reuters
V ligi NBA tudi po torku na vrhu ostajata ekipi Golden State Warriors in Cleveland Cavaliers. Najboljša ekipa Zahoda in lige NBA Golden State je s 113:109 v gosteh premagala New Orleans Pelicans, najboljša ekipa Vzhoda, aktualni prvaki iz Clevelanda, pa so s 103:86 odpravili Memphis Grizzlies.

Aktualni najkoristnejši igralec lige NBA Stephen Curry je za zmago nad Pelicans prispeval 30 točk ter je dobil dvoboj pod obročema z zvezdnikom New Orleansa Anthonyjem Davisom, ki je zbral dve točki manj. Curry je imel pomočnika v Kevinu Durantu, ki se je ustavil pri 27 točkah, ter Draymondu Greenu. Green je vpisal svoj prvi trojni dvojček, triple double, v tej sezoni z 12 točkami, 12 skoki in 10 asistencami. Curry je zadel tudi pet trojk. Golden State je kot prvo moštvo v ligi NBA v tej sezoni zbralo 22 zmag.

V Clevelandu je bil v ospredju Kevin Love z 29 točkami in 13 skoki. Prvi zvezdnik konjenikov LeBron James je tokrat zbral 23 točk, osem podaj in šest skokov. Kyrie Irving si je vzel prosti večer, potem ko je tožil, da ima po zmagi nad Charlotte še vedno težke noge. Irvinga je uspešno nadomestil J.R. Smith s 23 točkami, vključno s šestimi trojkami. Cleveland je z zmago utrdil vodstvo v razvrstitvi vzhodne konference z odlično statistiko 18 zmag in pet porazov.

Strokovni štab Memphisa se je odločil, da bo spočil katalonskega zvezdniškega centra Marca Gasola, prvi strelec grizlijev je bil Zach Randolph z 18 točkami.



Za presenečenje so poskrbeli košarkarji Minnesota Timberwolves, ki so nadoknadili zaostanek 21 točk ter slavili zmago z 99:94 v Chicagu proti Bulls.

Atlanta Hawks je bila pod domačima obročema s 120:131 slabša od Orlando Magic, moštvo Phoenix Suns je po podaljšku s 113:111 ugnalo New York Knicks, za katerega po odločitvi strokovnega štaba ni zaigral Mariborčan Saša Vujačić in je tekmo gledal s klopi.

Košarkarji Portland Trail Blazers so na domačem terenu povsem nadigrali gostujočo ekipo Oklahoma City Thunder za zmago s 114:95. Poznalo se je, da je imel Russell Westbrook nekoliko slabši večer, saj je tekmo končal z 20 točkami, kar odstopa od njegovega dosedanjega povprečja 31,1 točke na tekmo. Westbrook je povzročil kar nekaj nelagodja in jeze med navijači, ko je žogo poslal med ljudi na tribunah. Za kazen so ga nato jezni navijači, vsakič, ko je prišel do žoge, glasno izžvižgali.

Izidi
Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies           103:86
Atlanta Hawks - Orlando Magic                     120:131
Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves             94:99
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors      109:113
Phoenix Suns - New York Knicks                    113:111 (podaljšek)
(Saša Vujačić ni igral za NY Knicks)
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder    114:95
Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike