kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 13.12.2016 09:03:13

Dragić s predstavo sezone poskrbel za osmo zmago Miamija (video)

foxsports
Goran Dragić je ponoči onstran Atlantika prikazal najboljšo predstavo pod obročema v tej sezoni. Slovenski organizator igre je za zmago Miami Heat prispeval 34 točk v 31 minutah igre. Floridska vročica je doma premagala Washington Wizards s 112:101.

Košarkar Goran Dragić je ponoči onstran Atlantika prikazal najboljšo predstavo pod obročema v tej sezoni. Slovenski organizator igre je za zmago Miami Heat prispeval 34 točk v 31 minutah igre. Floridska vročica je doma premagala Washington Wizards s 112:101. Ljubljančan tako dobro v dresu Miamija še ni igral.

Dragić je imel met iz igre 14-23, zadel je dve trojki iz petih poskusov ter imel natančen prosti met (4-4). V statistiko je vpisal tudi pet skokov in pet podaj ter ukradeno žogo. Dragić je sicer večino tretje četrtine presedel na klopi zaradi štirih osebnih napak.

Miami je tako prišel do osme zmage na 25 tekmah ter z Dragićevo pomočjo prekinil negativni niz petih porazov. Dragić je prvič v tej sezoni prekoračil izkupiček 30 točk na tekmi, prav tako še nikoli v dresu Miamija ni dosegel 34 točk. Njegov osebni rekord v ligi NBA ostaja predstava 23. februarja 2014, ko je v majici Phoenix Suns blestel s 40 točkami pri zmagi s 116:104 proti New Orleans Pelicans.

"Želimo, da tako igra, da je play, da kreira igro in ustvarja priložnosti za ekipo. Zelo mu zaupamo. Mislim, da se trenutno zelo dobro počuti in želimo ga obdržati na tem položaju. Je pomemben del naše igre in dela našo igro bolj napadalno," je Dragiću na dušo popihal trener Miamija Erik Spoelstra. Koliko pomemben je Dragić za moštvo s Floride kaže tudi statistika, ko je bil Dragić na parketu je vodil Miami, ko je bil Dragić na klopi je vodil Washington.



"Imeli smo sestanek in se pogovorili, da je to naša velika priložnost, da lahko pokažemo vsem, da znamo igrati. Moramo začeti igrati, ustvariti nekaj dobrih iger pod obročema in doseči nekaj zmag v nizu," je načrte predstavil Dragić, ki je srečo ob dobri predstavi razdelil tudi s sledilci na Twitterju: "Srečen, da se je končno vrnilo nekaj igralcev, J.J. je tisti, ki ustvarja razliko. Dobra kolektivna zmaga."

Ob Dragiću sta bila v ospredju Hassan Whiteside s 17 točkami in 16 skoki ter James Johnson, ki je od rezervistov dosegel 14 točk. Miami je vpisal komaj tretjo zmago na enajstih tekmah v domači dvorani. Pri Washingtonu je John Wall vpisal 30 točk, Bradley Beal pa je tekmo končal z 29 točkami.

Na drugih tekmah je ekipa Toronto Raptors slavila nad Milwaukee Bucks s 122:100, moštvo Indiana Pacers pa je premagalo Charlotte Hornets s 110:94. Odmeva sedma zaporedna zmaga Houston Rockets nad Brooklyn Nets s 122:118. Odločilen je bil prispevek Jamesa Hardna s 36 točkami, osmimi skoki in 11 podajami.

Dallas Mavericks je bil boljši od Denver Nuggets s 112:92, Los Angeles Clippers je v dramatični končnici v dvorani Staples Center ugnal Portland Trail Blazers s 121:120, košarkarjem Sacramento Kings pa je pripadel kalifornijski derbi z L.A. Lakers (116:92). Razglašeni jezerniki so tako vpisali sedmi zaporedni poraz.

Izidi
Miami Heat - Washington Wizards               112:101
(Goran Dragić: 34 točk v 31 minutah za Miami)
Indiana Pacers - Charlotte Hornets            110:94
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks             122:100
Houston Rockets - Brooklyn Nets               122:118
Dallas Mavericks - Denver Nuggets             112:92
Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 121:120
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers         116:92
Značke: miami, nba, dragić

Članki iz rubrike