GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

ku
ku
0 06.12.2016 12:52:08

Protest zvezdnika lige NBA: LeBron James zavrnil namestitev v hotelu Trump

Eden od največjih športnih zvezdnikov onstran velike luže, košarkar LeBron James, med predsedniškimi volitvami veliki podpornik poražene demokratske kandidatke Hillary Clinton, je zavrnil namestitev v hotelu na Manhattnu, ki nosi ime po novoizvoljenemu predsedniku Donaldu Trumpu.

Moštvo Cleveland Cavaliers bo v sredo v elitnem poklicnem severnoameriškem košarkarskem prvenstvu NBA gostovalo v New Yorku pri moštvu Knicks, za katerega igra tudi Mariborčan Saša Vujačić. Še pred tem pa je superzvezdnik LeBron James, eden izmed najbolj plačanih afroameriških športnikov, poskrbel za nepričakovano promocijo tekme.


James, ki si je zaradi svoje silne premoči pod obročema prislužil vzdevek kralj James, je namreč protestno, skupaj s še nekaterimi soigralci, med bivanjem v velikem jabolku odklonil prenočiti v hotelu Trump SoHo na Manhattnu. Gre sicer za prestižni licenčni hotel s kar 46 nadstropji, ki so ga odprli leta 2010 in v skladu s sporazumom o licenci nosi ime po Donaldu Trumpu, nepremičninskemu mogotcu, novoizvoljenemu predsedniku Združenih držav. Moštvo lige NBA iz Clevelanda ima sicer s hotelom sklenjeno pogodbo, na podlagi katere so v njem med gostovanji v New Yorku nastanjeni njihovi košarkarji.

Severnoameriški mediji so ob tem še navedli, da so tri moštva lige NBA zavrnila svoja moštva med gostovanji v New Yorku pri NY Knicks oziroma ekipi Brooklyn Nets namestiti v Trumpovih hotelih oziroma hotelih, ki so povezana s Trumpom. Gre za moštva Milwaukee Bucks, Memphis Grizzlies in Dallas Mavericks.

Značke: cleveland, trump, lebron, james

Članki iz rubrike