kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 02.12.2016 10:27:33

Dragić s 27 točkami popeljal Miami do zmage

Košarkarji Miami Heat so v ligi NBA gostovali v olimpijskem Salt Lake Cityju in po razburljivi tekmi za točko s 111:110 ugnali domače moštvo Utah Jazz. Prvi strelec Miamija je bil slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je dosegel 27 točk, James Johnson jih je k zmagi s klopi dodal 24, Wayne Ellington pa 17.

Košarkarji Miamija še naprej nizajo boljše predstave na gostovanjih kot v domači dvorani; tokrat so prišli še do pete zmage na zadnjih sedmih tekmah.

"Včasih rabiš izjemne igralce, da naredijo nekaj več proti dobri obrambi. Ti fantje to počnejo. Z bolj organizirano igro v napadu fantje dobivajo več samozavesti, njihove vloge pa postajajo jasne," je bil po tekmi komentar trenerja Miamija Erika Spoelstre.

"Na začetku tekme smo bili premehki. Nismo si zaslužili zmage. Miami nas je nadigral. Ko smo se zbudili v obrambi, je bilo prepozno, porabljali smo preveč energije. Manjka nam nekaj fizične močni, predvsem v prvem polčasu," je bil kritičen trener Utaha Quin Snyder.

Utah je imel priložnost za zmago 3,9 sekunde pred zadnjim zvokom sirene, vendar je Gordon Hayward zgrešil. Sicer pa je bil Hayward prvi strelec svoje ekipe z 32 točkami. Domači košarkarji so iz 30 poskusov za tri točke zadeli 17-krat, kar je rekord kluba.


Naslednja preizkušnja vročico čaka v soboto, ko bodo Dragić in druščina gostovali pri Portland Trail Blazers.

V Quicken Loans Areni je domača ekipa Clevelanda pred začetkom tekme proti Los Angeles Clippers prejela spominske ure za osvojeni naslov lige NBA v prejšnji sezoni, moštvo iz Kalifornije pa je LeBronu Jamesu in druščini pokvarila zabavo in jim prizadejala drugi zaporedni poraz (94:113).

Kljub porazu v taboru Clevelanda ni bilo zaznati panike. "Dve zelo slabi tekmi sta za nami, to je res. Upaš, da se ti to ne zgodi dvakrat zapored, a se. Tri tekme po vrsti? O tem se da razglabljati. Moramo se zbrati. Košarka je drugačna od nogometa, ker moraš tam čakati ves teden na novo priložnost," je razmišljal James, ki je dosegel 16 točk, 12 manj od prvega strelca Clevelanda in tekme Kyrieja Irvinga.

Pravo poslastico so gledalci videli v Oaklandu, kjer je domači Golden State po dveh podaljških izgubil proti Houstonu s 127:132. Kevin Durant je za domače dosegel 39 točk in 13 skokov, Draymond Green 20 točk in 15 skokov, Stephen Curry se je ustavil pri 28 točkah. Na drugi strani sta po 29 točk dosegla Ryan Anderson in James Harden, ki je dodal še 13 podaj in 15 skokov.

Charlotte je doma s 97:87 premagal Dallas, Brooklyn je bil brez moči proti Milwaukeeju, izgubil je s 93:111, Memphis pa je bil s 95:94 boljši od Orlanda.

Izidi
Utah Jazz - Miami Heat                       110:111
(Goran Dragić: 27 točk, 4 skoki, 6 podaj v 37 minutah za Miami)
Charlotte Hornets - Dallas Mavericks          97:87
Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks               93:111
Memphis Grizzlies - Orlando Magic             95:94
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers    94:113
Golden State Warriors - Houston Rockets      127:132 (2 podaljška)
Značke: nba, dragić, miami

Članki iz rubrike