pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
47 03.06.2023 20:47:56

Brutalen odziv iz Beograda, Crvena zvezda ne bo igrala finala lige ABA! V torek tekma za naslov?

aba
Potem ko je vodstvo lige ABA danes objavilo termine finalnih tekem, prva bo na sporedu 12. junija, je sledil pričakovan odgovor iz Beograda.

Vodstvo Crvene zvezde, ki je že od 23. maja prva finalistka, je namreč pred tem opozorilo, da bodo aktualni prvaki pred finalno serijo v regionalni ligi odigrali končnico v srbski superligi. Ker se termini pokrivajo, Beograjčani ne mislijo braniti naslova v ligi ABA.

Zaplet se je torej zaostril, celo do mere, da vodilni možje Crvene zvezde grozijo s sodiščem. "Če liga ABA ne odstopi od te škandalozne rešitve, bomo pravico poiskali na sodišču. Vso odgovornost za nastali položaj nosi vodstvo lige ABA."

Jezni rdeče-beli so svoje obvestilo za javnost slikovito naslovili z 'Maske so padle - naslova v ligi ABA se ne more dobiti izven igrišča', s tem pa so nakazovali, da vodstvo regionalne lige favorizira Partizana. Spomnimo: črno-beli so zamudili rok za prijavo, zato že drugo leto ne tekmujejo v srbski superligi.

Skratka, Crvena zvezda ne bo igrala finala lige ABA, če vodstvo te ne bo spremenilo terminov. To pomeni, da bo torkov tretji polfinalni dvoboj med Partizanom in Cedevito Olimpijo pravzaprav obračun za naslov prvaka in posledično za evroligaško vstopnico.

V taboru prvakov so namreč trdno odločeni, tako da ne mislijo spremeniti svoje odločitve. "KK Crvena zvezda Meridianbet po sramotni odločitvi lige ABA glede terminov finalnih tekem obvešča javnost, da ne bo igrala finala lige ABA, ki se začne 12. junija 2023."


• Drama v regiji! Vodstvo lige ABA objavilo termine finala, želje Crvene zvezde pa pri tem ni upoštevalo

Članki iz rubrike