volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 24.06.2022 07:53:29

Ljubljano dvignili na noge, zdaj pa ... Cedevita Olimpija pred težko nalogo, glejte, kaj se ji obeta!

alesfevzer.com
Čeprav je v teh dneh v ospredju slovenska reprezentanca, v vodstvu Cedevite Olimpije seveda ne sedijo križem rok.

Še posebej to velja zaradi nevšečnega dejstva, da bodo morali prenoviti domala celotno prvo ekipo. Pogodbe z nosilci so se iztekle, novi dogovori s tistimi, ki bi jih želeli zadržati v Stožicah, pa so zaradi dobrega drugega dela zadnje sezone, ko se je končno prebudilo tudi ljubljansko občinstvo, mukotrpno delo. Jasno je, da ob kroničnem pomanjkanju denarja za visoko evropsko raven in višjih zahtevah igralcev naloga ni ravno mačji kašelj.


V tem trenutku imajo slovenski prvaki v prvi ekipi osem igralcev. Pogodbo imajo 20-letni organizator igre Dan Duščak, 21-letni visoki branilec Rok Radović ter šest dvometrašev (v glavnem visokih krilnih košarkarjev, po potrebi pa tudi centrov): 26-letni Srb Marko Radovanović, 21-letni Blaž Habot, 20-letni Luka Ščuka, še ne 20-letni Žiga Daneu, 19-letni Saša Ciani in 25-letni, do zdaj edini novinec Jan Kosi. Vsak naslednji podpis pogodbe bi torej moral biti z enim od nosilcev.

Kar se tiče tujcev, je najbližje nadaljevanju zgodbe Yogi Ferrell, pa še on je precej daleč. Zach Auguste je na poti na Kitajsko, Melvin Ejim tako ali tako že preteklost, Jacob Pullen pa se vrača k Mornarju. Od štiriperesne slovenske deteljice so ostali le še trije lističi, Jaka Blažič se namreč ni mogel upreti superbogati ponudbi turškega Bahčešehirja. Zoran Dragić, Edo Murić in Alen Omić pa so trdi pogajalci. Dogovor z vsakim od njih ni niti približno blizu uresničitvi, možnosti za ugoden razplet pa se stalno spreminjajo. Da bo v zmajevem gnezdu ostal Murić, je bolj verjetno, okoli Dragića, ki mu je klub v sredo na družbenih omrežjih čestital za 33. rojstni dan in dodal ključnik 'zmajevo srce', pa se je po nekaterih informacijah tako močno zapletlo, da vozla enostavno ni več mogoče razvozljati. In ljudski MVP? Omić se zaveda, da se je močno usidral v navijaška srca, zato gotovo pričakuje tudi temu primerno plačilo. Skratka, klub je za zdaj v slepi ulici ... A časa je še dovolj ...

Članki iz rubrike