900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
1 20.05.2022 13:32:42

Evroliga spet v Stožicah? Iz Beograda prihajajo novice, ki dvigujejo evforijo med Olimpijinimi navijači

alesfevzer.com
V srbski prestolnici te dni poteka zaključni turnir evrolige, tam je seveda prisotno tudi vodstvo tekmovanja.

Prvi mož evrolige Jordi Bertomeu je razkril, do kakšnih sprememb v sestavi evrolige utegne priti, potem ko je zelo negotovo sodelovanje ruskih klubov. Ti so bili nazadnje trije (CSKA, Unics Kazan in Zenit), a jih je vodstvo tekmovanja kmalu po začetku vojne v Ukrajini izločilo. Osemnajsterico bodo zapolnili s posebnimi povabili. Kdo jih bo prejel?

Bertomeu je povedal, da so najresnejši kandidati španska Valencia, turški Bursaspor kot finalist eurocupa in finalist lige ABA. V tem primeru bi se iz te v evroligo uvrstili najboljši moštvi. Jasno, v Srbiji že slavijo, saj kar odkrito poročajo, da bosta tako Crvena zvezda kot tudi Partizan v prihodnje evroligaša. A oba v naslednjih dneh čaka še odločilna polfinalna tekma s Cedevito Olimpijo oziroma z Budućnostjo.

Če držijo besede Bertomeua, potem bosta nedeljski in ponedeljkov obračun v beograjskem Pionirju ne le tekmi za finale regionalnega tekmovanja, ampak tudi (ali predvsem) tekmi za uvrstitev v evroligo.



Seveda nič še ni uradno potrjeno, marsikaj bo odvisno tudi od denarja. Minimalni proračun za klube v evroligi se bo povečal na sedem milijonov evrov, v eurocupu pa ostaja 2,5 milijona. Ljubljančani v tej sezoni razpolagajo s petimi milijoni, a sta oba direktorja (Davor Užbinec in Sani Bečirović) že večkrat poudarila, da se bo številka povečevala, predvsem v odvisnosti od tekmovanja, v katerem bodo zmaji nastopali.

Za primerjavo: v tej sezoni je bil povprečen proračun klubov v evroligi 24 milijonov evrov.

Spomnimo: Ljubljančani so v evroligi nazadnje nastopali v sezoni 2012/13. Zadnja evroligaška tekma v Ljubljani je bila 7. decembra 2012, ko je pred 4200 gledalci v Stožicah gostoval Himki. Takrat je s trojko ob sireni domačo zmago (74:72) priboril Klemen Prepelič. Sploh zadnji evroligaški točki pa je dosegel teden dni pozneje v Madridu Dino Murić, takratna Union Olimpija pa je z Realom ob slovesu od evrolige grdo izgubila z 31 točkami razlike.

Članki iz rubrike