benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ue
ue
0 18.04.2022 12:08:24

Trener Cedevite Olimpije JURICA GOLEMAC: 'Igralci so čakali, ali bom šel jaz ali kdo od njih!'

alesfevzer.com
Pred Cedevito Olimpijo je odločilni del sezone.

V torek bodo zmaji odigrali dvoboj osmine finala eurocupa, v Stožicah bo gostoval turški Türk Telekom. Že zdaj je jasno, da bo Cedevita Olimpija imela glasno podporo, saj bo po dolgem času odprt tudi zgornji ring največje slovenske dvorane, vstopnice gredo zelo dobro v prodajo.


Navijači so se zagreli, pred nekaj meseci pa je bilo povsem drugače. Novembra lani so zmaji igrali slabo, izgubljali, višek slabega obdobja sta bila visoka poraza proti Budućnosti v eurocupu in proti Megi v ligi ABA, oba za okrog 30 točk. Trener Jurica Golemac se je v intervjuju za EkipoSN spomnil tistega obdobja. "Budućnost in Mega sta bili ravno pred reprezentančnim premorom, takrat se je čutilo in slutilo, da se nekaj dogaja. Tudi igralci so čakali, ali bo prišlo do menjave trenerja ali pa bo moral oditi kdo od njih. To je najbolj normalno. V reprezentančnem premoru sem se individualno pogovoril z vsakim od njih, takrat sem začutil, da smo skupaj v tem, potem je sledilo to, kar je," je odgovoril na vprašanje, ali so mu igralci takrat sploh še sledili.

Potem sta prišla Alen Omić in Yogi Ferrell, malo pozneje še Zoran Dragić, in krivulja uspehov se je povsem obrnila. Zadnja dva meseca in pol je Cedevita Olimpija neka druga ekipa, ki igra odlično in niza zmage. Golemac je med drugim pojasnil tudi, kdaj je vedel, da gredo stvari na bolje, kako hitro je videl, da se ekipa spreminja. "Ferrell je prišel na začetku decembra, dva dni pred tekmo z Zadrom, Omić pa nekaj dni prej, ravno, ko se je začel novembrski reprezentančni premor. Po prvem, drugem treningu smo se trenerji in vodstvo v pisarni med seboj že pogovarjali, da je to tisto pravo. Takoj se je videlo, da so stvari drugačne. Nismo bili prepričani, da bomo zmagovali takoj, a ekipa je imela glavo in rep ter kakovost. Ko je prišel še Zoran Dragić, smo res vedeli, da smo dobri," je dejal Golemac in dodal, da je bilo vse skupaj treba še prenesti v igro, na parket. "V tej ekipi je res veliko ega. Začetni del, ko smo vzpostavljali vloge, kaj in kako bo kdo delal, ko smo vsem skušali dopovedati, da eden brez drugega ne moremo, ni bil lahek. So pa vsi zelo izkušeni in pametni igralci, zato je zelo hitro prišlo do tega, da smo vzpostavili ravnotežje, v katerem jim njihov ego daje tudi kakovost. Je pa ta ego lahko tudi problematičen za ekipo. V prejšnjem delu sezone so se res vsi podredili eden drugemu, nismo izgubljali žog, nismo igrali individualno. Do Cibone ni bilo neumnosti, ki smo jih delali v prvem delu sezone."

Članki iz rubrike