IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

sta
sta
1 14.07.2020 20:07:38

Prihaja ADUT za naslednje desetletje! V Stožicah uspešno dokončali posel in pripeljali SUPERTALENTA (video)

Košarkarski klub Cedevita Olimpija se je okrepil z nadarjenim branilcem.

Ljubljančani so iz mladinske ekipe Cedevita Junior v člansko moštvo priključili slovenskega košarkarja Roka Radovića. V klubu si obetajo, da bo 19-letnik tvoril jedro moštva v naslednjih sezonah.

Radović je igral za košarkarsko šolo zagrebške Cedevite, ki se je kasneje preimenovala v Cedevita Junior. Kljub mladosti ima za seboj že nekaj sezon igranja in treniranja na visoki ravni.

Slovenski košarkar se je v hrvaško prestolnico preselil leta 2016, del svoje kariere pa je preživel pri Helios Suns v Domžalah. Za Cedevito je 200 centimetrov visoki branilec zaigral na dveh turnirjih mladinske lige ABA, v sezoni 2018/19 pa je na treh tekmah v povprečju dosegel 19,3 točke, 3,7 podaje in 3,3 skoka na tekmo.


"Pri zagrebški Cedeviti sem preživel lepo obdobje v ekipah mlajših starostnih kategorij, zdaj pa me čaka trdo delo. Ekipi bom poskušal pomagati, kolikor se le da. Predvsem pa komaj čakam, da stopim na parket dvorane v Stožicah ter zaigram za Cedevito Olimpijo," je ob priključitvi k članom povedal Radović.

Mladi košarkar je imel v zadnjem času nekaj težav s poškodbami. Uvodni del koledarskega leta 2020 je tako predvsem krepil telo in celil poškodovano stopalo. V pretekli sezoni je v dresu Cedevite Olimpije že dobil priložnost na obračunu tretjega kroga lige Nova KBM za prvaka proti Helios Suns, ko je na parketu prebil dve minuti.

Sezono je nato prekinil novi koronavirus, v mesecu maju pa se je znova pridružil soigralcem v ljubljanski dvorani.

"Rok velja za enega od upov našega kluba, moramo pa biti previdni pri njegovem procesu treningov, da ne pride do nove poškodbe. Vanj vlagamo veliko, hkrati pa upamo, da bo prav on eden izmed igralcev, ki bodo nosili barve dresa Cedevite Olimpije v naslednjem desetletju," je o Radoviću dejal glavni trener moštva Jurica Golemac.

Članki iz rubrike