1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

ku
ku
1 30.07.2019 16:47:28

Nov IGRALEC in VRHUNSKA domislica OLIMPIJE (foto + video)

Ljubljana kot kaže dobiva res spodobno moštvo, ki se bo sposobno kosati tudi s težkimi nasprotniki v Evropi.

Igro košarkarske ekipe Cedevite Olimpije bo na položaju organizatorja igre kreiral še en ameriški košarkar. To je Ryan Boatright, ki je v minuli sezoni nosil dres ekipe Texas Legends in španske Unicaje. Boatright že ima izkušnje z ligo Aba, v tekmovalni sezoni 2016/17 je nosil dres takratne zagrebške Cedevite, z Ljubljančani pa je 26-letni organizator igre podpisal enoletno pogodbo.
Le 180 cm visoki organizator igre je igral za univerzo Connecticut, v dresu te ekipe je leta 2014 osvojil naslov prvaka študentske lige NCAA. Imenovan je bil v najboljšo peterko zaključnega turnirja, na finalni tekmi pa je v 38 minutah igre dosegel 13 točk, zbral pa še šest skokov in štiri podaje.
V ligi NBA ni nastopil, igral pa je za razvojno ekipo Detroita - Grand Rapids Drive. Bil je tudi član italijanskega Orlandina, kitajskega moštva Guangzhou Long-Lions, po zagrebški Cedeviti pa je igral tudi za turški Bešiktaš, Agua Caliente Clippers, Texas Legends in Unicajo. V dresu španskega kluba je nastopil tudi v evropskem pokalu in na šestih odigranih tekmah v povprečju beležil 6,7 točke, 2,2 podaji in 1,2 skoka.


"Zelo vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Komaj čakam, da prispem v Ljubljano, in da se pripravljalno obdobje začne. Veselim se nove sezone in možnosti, da spišemo zgodbo o uspehu. Zahvaljujem se za zaupanje," je ob podpisu pogodbe dejal Boatright.

Značke: olimpija, boatright

Članki iz rubrike