favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 22.04.2019 21:47:14

Kakšen FINALE lige ABA! Po prvem KAOSU sledil ŠE DRUGI, a v povsem DRUGAČNI OBLIKI! (video)

aba
Po vsem kaosu sta Crvena zvezda in Budućnost vendarle končali peto tekmo finala lige ABA.

Košarkarji beograjske Crvene zveze so letošnji zmagovalci regionalne lige ABA, potem ko so na današnji odločilni peti tekmi premagali Budućnost iz Podgorice s 97:54 (18:13, 47:21, 74:37) in v zmagah slavili s 3:2. Srbska ekipa je v zadnjih petih letih že četrtič osvojila to tekmovanje in si izborila nastop v evroligi v sezoni 2019/20.

Peta tekma se je zaradi neredov in napada na gostujoče igralce začela z enourno zamudo. Košarkarje črnogorske ekipe so namreč privrženci beograjskega kluba verbalno žalili že na poti od avtobusa do dvorane Aleksandar Nikolić, pri ogrevanju pa so na njih zmetali številne kovance, vžigalnike, plastenke, polnilce za telefon, kamenje, steklenice in stole. Manjša skupina beograjskih navijačev je vdrla na parket, tako da so se košarkarji črnogorske ekipe dvajset minut pred začetkom tekme umaknili v notranjost dvorane.

Finalna tekma je minila v absolutnem zmagoslavju beograjske ekipe, ki si je že pred koncem druge četrtine priigrala 26 točk prednosti (47:21), v drugem polčasu pa je imela vse niti igre v svojih rokah. Po prvotnem kaosu, je sledil še drugi kaos, a v tem primeru v obliki več kot le prevladujoče igre Zvezde, ki ni niti za trenutek dopustila, da bi bil kakšen dvom!


Pri Crveni zvezdi je bil najbolj učinkovit Kelvin Rivers z 21, pri Budućnosti pa Norris Cole II z devetimi točkami.

Beograjska ekipa je na prvi finalni tekmi zmagala z 91:72, na drugi pa s 107:69, nato pa je zasedba iz Podgorice, sicer lanska branilka naslova v tem tekmovanju, dosegla dve zmagi. Najprej je v svoji dvorani slavila z 80:72, nato pa še s 84:80.

Članki iz rubrike