Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 02.03.2018 08:24:11

Okostnjaki padajo iz omare: Nekdanji trener Olimpije brez dlake na jeziku o VSEM! O odnosu z direktorjem, "pomanjkanju" denarja, ...

alesfevzer.com
Kmalu bo minilo dva meseca, odkar je bil Gašper Okorn zamenjan na klopi Petrola Olimpije. Nekaj časa smo ga pustili pri miru, zdaj pa je prišel čas, da osvetli svojo plat zgodbe vloge trenerja zmajev v letošnji sezoni, ki se je predčasno končala na začetku tega leta, razhod pa je bil v zraku že kar nekaj časa pred tem. Jasno je namreč bilo, da z direktorjem Romanom Liscem nista »kompatibilna«.

Kako se počuti Gašper Okorn po dveh mesecih brez službe?
Sem kot nov. Mesec dni sem bil čisto polomljen, žena in otroka so samo gledali, vse me je bolelo, kot da je vse prišlo za menoj. Zdaj kar pokam od moči, energije, fizično se počutim odlično in spim kot dojenček. Nekaj časa sem potreboval, da sem vse predelal. To leto in pol me je fizično iztrošilo. Šele ko izstopiš iz tega stroja, vidiš, da si zdelan, prej je vse normalno. Videlo se je, da sem pod stresom, v zadnji sezoni pa tudi pod drugačnim pritiskom kot sezono prej, to se je še toliko bolj poznalo.

Kakšnim drugačnim pritiskom?
Razlika med obema sezonama je bilo drugačno vzdušje, že od začetka je bilo vse drugače, saj so se napovedovale spremembe. Pozdravljam to, da ima Olimpija tako močnega predsednika in sponzorja, ker je na dolgi rok to ena najbolj pomembnih stvari. Gospod Berločnik je zagotovo prava oseba. Ko se zamenja predsednik, je normalno, da postavi svojo ekipo. Ampak spremembe, predvsem mislim na direktorsko mesto, so se dogajale poleti. Odločil se je za Lisca, mislim pa, da je bilo to časovno gledano napačno. Po tem so bili vzdušje in odnosi drugačni, razmere so se spremenile.

Kako spremenile? Saj ste tako kot prej še vedno trenirali in vodili ekipo vi, ali ne?
Mislim, da menjava direktorja praktično sredi pripravljalnega obdobja ni bila posrečena poteza. To bi se moralo zgoditi prej, da bi imel novi direktor pri sestavi ekipe in postavljanju trenerja vsa pooblastila. Z Matevžem Zupančičem sva sestavila ekipo, potem pa je prišel nekdo drug in na vse skupaj gledal s svojimi očmi. Trdim, da če bi Roman Lisac bil direktor že po koncu sezone, Gašper Okorn ne bi bil trener in ne bi začel sezone, če bi veljala le njegova beseda, o tem sem prepričan. Prepričan sem tudi, da je predsednik imel zaupanje vame, za kar se mu zahvaljujem, direktor pa od prvega trenutka ni videl v meni prave rešitve za Olimpijo.

Vam je to dal vedeti?
Vseskozi sem čutil. Brez kakršnihkoli zamer lahko rečem, da se je od prvega trenutka vedelo, da nisem njegova opcija. To je legitimno in normalno razmišljanje, ima to pravico. Vedno sem spoštoval hierarhijo, direktor je direktor. Ampak kot trener odgovarjam za rezultate, ekipo, igrišče, za to sem vedno prevzemal odgovornost. Lani smo v Sloveniji osvojili obe lovoriki, in to z načinom treniranja, vodenja in delom, ki ga ima Gašper Okorn. Vsak je drugačen, tudi novi direktor Lisac ima svoj način dela. Če je pravilen, bo vsak sodil sam. Trdim, da dela po najboljših močeh in želi Olimpiji najboljše. Vprašanje pa je, ali ima prave svetovalce. Na koncu bo tudi on moral prevzeti odgovornost. Nikoli se nisem vpletal v njegovo delo, v finance, vodstvo. Držal sem se samo dela ob igrišču in enako sem pričakoval od direktorja. Če je govoril, da imam njegovo zaupanje v to, kar počnem, naj bi to tudi dokazal.



Pa po vašem ni?
So pristojnosti, ki jih ima trener, in take, ki jih ima direktor. Menim, da sem dovolj kakovosten in strokovno podkovan, da vem, kaj je v ritmu, kot ga je imela Olimpija, najboljše za ekipo, kdaj se trenira več, kdaj manj, kdaj je počitek in tako dalje.

Torej vam je Lisac vse to diktiral?
Za moj okus je bilo preveč vmešavanja. Mislim, da o košarki nima toliko znanja, da bi to lahko počel, in sem mu pri določenih stvareh še preveč popuščal. Marsikaj, kar je direktor želel, sem tudi upošteval, česa tudi ne, ker jaz odgovarjam. Zagovarjam to, da se mora vsak držati svojega dela, je pa jasno, kdo je komu šef. To je bil Lisac, in če je mislil, da ne delam dobro, bi se me lahko odpustilo prej. Imam svoj način dela, ki je vsaj eno sezono prinesel rezultate. Ta sezona je bila dosti podobna, podpore pa nisem čutil.

Ste se z Liscem kaj pogovarjali? Rekli ste, da ste upoštevali nekatere želje. Vam je govoril, kdo naj igra?
...

CELOTEN INTERVJU Z GAŠPERJEM OKORNOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike