Mobilna verzija
STA
STA

Še en Američan okrepil Olimpijo

ALESFEVZER.COM

Iz tabora slovenskih državnih prvakov v košarki Union Olimpije so sporočili, da se je v Ljubljano preselil 28-letni in 188 centimetrov visok Američan Talor Battle, ki igra na položaju branilca strelca in organizatorja igre. Battle je podpisal pogodbo do konca sezone 2017/18.

Battle je lansko končal na Madžarskem v dresu Atomeromua, kjer je v povprečju dosegal 16,4 točke, 5,7 skoka in 7,7 podaje na tekmo. Pred tem je v sezoni 2015/2016 nastopal v izraelski prvi ligi pri Hapoelu iz Tel Aviva, kjer je vse do poškodbe rame v povprečju dosegal 12,4 točke in 5,8 podaje na tekmo. Battle, ki je rekorder univerze Penn State po doseženih točkah, je v Evropi do sedaj nastopal še za francoski Cholet, nemški Telekom Baskets Bonn, italijansko Orlandino in belgijski Mons-Hainaut.

"Zelo sem vesel, da sem postal del Uniona Olimpije. Verjamem, da lahko pomagam klubu doseči želene športne rezultate. Veselim se sezone, ki bo naporna, ampak vem, da nam lahko uspe doseči zastavljene cilje. Nisem bil del ekipe v lanski sezoni, ko so fantje osvojili državni in pokalni naslov, ampak verjemite, naredili bomo vse, da ponovimo dober rezultat," je povedala novo ljubljanska okrepitev.

Značke: košarka , dp