gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 08.01.2017 10:48:28

Isaiah Austin: Najprej se mu je podrl svet, zdaj spet živi svoje sanje (video)

vszi
Crvena zvezda je podpisala pogodbo z ameriškim košarkarjem, za katerim je prava osebna kalvarija.

Ameriški košarkar Isaiah Austin je leta 2014 samo sedem dni pred začetkom nabora lige NBA izvedel, da je zbolel za Marfanovim sindromom, tako da se je moral igranju v najmočnejši košarkarski ligi na svetu odpovedati. Toda po nekaj manj kot treh letih bo kariero nadaljeval v beograjski Crveni zvezdi.

Pri Marfanovem sindromu gre za genetsko motnjo, ki vpliva na vezno tkivo v telesu, med drugim pa se kaže s simptomi, kot so visoka rast, izjemno gibljivi sklepi, kratkovidnost, težave s hrbtenico, pljučne zdravstvene težave in aortna disekcija, ki je lahko v vsakem trenutku usodna.


Austin, ki je igral za univerzo Baylor in je bil eden najboljših centrov ameriške univerzitetne košarke, bi moral biti leta 2014 v prvem krogu nabora severnoameriške lige NBA. Zaradi hude bolezni se je moral igranju v ligi NBA odpovedati, vendar se danes 23-letni in 216 cm visoki košarkar ni predal. Spopadel se je z boleznijo in 30. novembra lani je s strani zdravnikov dobil dovoljenje, da se lahko spet ukvarja s košarko. Čeprav je dobil kar nekaj ponudb, se je odločil za tisto, ki so mu jo poslali s strani Crvene zvezde.

"Rekli so mi, da ta dan nikoli ne bo prišel, toda bog je velik in je bil ves čas z mano. Zdaj sem tukaj, podpisal bom svojo prvo profesionalno pogodbo. Hvaležen sem Crveni zvezdi, da mi je ponudila priložnost, da bom lahko delal tisto, kar sem si vedno najbolj želel," je pred prihodom v Beograd dejal Austin.

Vendar Austin, ki je dolgo skrival, da ne vidi na desno oko, svoje profesionalne kariere ne bo začel takoj v Crveni zvezdi, pač pa bo za začetek posojen ekipi FMP, ki je trenutno v ligi ABA na 12. mestu.

Članki iz rubrike