Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 10.03.2017 23:02:37

Dončićev Real povozil Crveno zvezdo

Profimedia
Košarkarji so dokončali delo v 25. krogu košarkarske evrolige. Uspešna sta bila tudi oba Slovenca, ki sta danes igrala, mladi zvezdnik Reala Luka Dončić je s špansko ekipo premagal Crveno zvezdo z 98:68, Aleksej Nikolić pa je bil z nemškim Brose Basketom v gosteh boljši od Anadoluja Efesa s 87:68.

Nemci so brez večjih težav premagali turške tekmece, delček pa je k uspehu prispeval tudi Nikolić. Na parketu je tokrat preživel 11 minut, dosegel je štiri točke, dodal pa še po en skok in podajo.

Real je lažje od pričakovanj strl Beograjčane. Ti so pokleknili že v prvi četrtini, ki so jo domači dobili z 38:24, potem pa je Real v vsaki četrtini še nekaj dodal in na koncu visoko zmagal, čeprav se je ustavil tik pod stotico.


Razpoložen je bil tudi Dončić, ki je dosegel nekaj atraktivnih košev in navdušil navijače. Na koncu je v 19 minutah končal pri sedmih točkah, dodal pa še štiri skoke in pet podaj.

Že v četrtek je od Slovencev nastopil Jaka Blažič. Njegova Baskonia Vitoria je v gosteh premagala Fenerbahče Istanbul z 79:74. Blažič je k pomembni zmagi Baskov v boju za zgornjo polovico lestvice prispeval sedem točk. Blažič je na igrišču preživel deset minut, v statistiko pa dodal še en skok.

Moštvo Zorana Dragića Emporio Armani je v Tel Avivu izgubilo z 82:92, slovenskega košarkarja zaradi poškodbe ni v ekipi.

Članki iz rubrike