Mobilna verzija
STA
STA

Dončićev Real povozil Crveno zvezdo

Profimedia

Košarkarji so dokončali delo v 25. krogu košarkarske evrolige. Uspešna sta bila tudi oba Slovenca, ki sta danes igrala, mladi zvezdnik Reala Luka Dončić je s špansko ekipo premagal Crveno zvezdo z 98:68, Aleksej Nikolić pa je bil z nemškim Brose Basketom v gosteh boljši od Anadoluja Efesa s 87:68.

Nemci so brez večjih težav premagali turške tekmece, delček pa je k uspehu prispeval tudi Nikolić. Na parketu je tokrat preživel 11 minut, dosegel je štiri točke, dodal pa še po en skok in podajo.

Real je lažje od pričakovanj strl Beograjčane. Ti so pokleknili že v prvi četrtini, ki so jo domači dobili z 38:24, potem pa je Real v vsaki četrtini še nekaj dodal in na koncu visoko zmagal, čeprav se je ustavil tik pod stotico.

Razpoložen je bil tudi Dončić, ki je dosegel nekaj atraktivnih košev in navdušil navijače. Na koncu je v 19 minutah končal pri sedmih točkah, dodal pa še štiri skoke in pet podaj.

Že v četrtek je od Slovencev nastopil Jaka Blažič. Njegova Baskonia Vitoria je v gosteh premagala Fenerbahče Istanbul z 79:74. Blažič je k pomembni zmagi Baskov v boju za zgornjo polovico lestvice prispeval sedem točk. Blažič je na igrišču preživel deset minut, v statistiko pa dodal še en skok.

Moštvo Zorana Dragića Emporio Armani je v Tel Avivu izgubilo z 82:92, slovenskega košarkarja zaradi poškodbe ni v ekipi.

Značke: košarka , evropska liga