Mobilna verzija
STA
STA

Luka Dončić znova slavil: Vzhajajoči zvezdnik tudi tokrat pomagal do zmage

vszi

Luka Dončić je k tokratni zmagi Reala prispeval šest točk.

Košarkarji v evroligi so danes dokončali tekme 18. kroga. Slovenski up Luka Dončić je z madridskim Realom zanesljivo zmagal pri Žalgirisu s 74:59, Baskonia njegovega rojaka Jake Blažiča pa je proti Olympiacosu klonila z 62:92.

Čeprav je na prvi pogled zmaga Špancev visoka, pa pot do nje ni bila enostavna. Še po 30 minutah je bil namreč izid nedoločen 53:53, v zadnji četrtini pa so litovski košarkarji povsem zamrznili. Dosegli so le šest točk, gostje pa 21 in zanesljivo dobili dvoboj. K zmagi je šest točk prispeval Dončič, ki je v 28 minutah in pol dodal še pet skokov in štiri podaje. Pri zmagovalcih je največ točk, 14, dosegel Othello Hunter.

V Pireju pa je Olympiacos potopil Baske. Skromni gostje so zaostajali vso tekmo, razlika pa je bila na koncu 30 točk. Pri gostih se je Blažič v slogu celotnega moštva med strelce vpisal z dvema točkama, domači pa so si strelsko vlogo lepo porazdelili, saj so trije, Vasilis Spanoulis, georgios Printezis in Kostas Papanikolau, dvoboj končali pri 12 točkah.

Že v četrtek je nemški Brose Basket Bamberg v Moskvi pri CSKA zmagal s 85:64, a Alekseja Nikolića ni bilo v postavi Nemcev. V Milanu je Zoran Dragić, čeprav so s soigralci iz Emporia Armanija precej popustili ob koncu, le dosegel zmago. Turki so v zadnji četrtini ublažili poraz in se precej približali, zaloga iz prvih treh četrtin, po tridesetih minutah je milanska ekipa vodila z 71:60, pa je bila dovolj velika, da je zmaga ostala doma. Dragić je v slabih 13 minutah na parketu dosegel štiri točke, dodal pa še dva skoka in eno podajo.