testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 25.11.2016 20:06:00

Blažičevi brez možnosti proti razigranemu Teodosiću

vszi
V košarkarski evroligi je danes nastopil še zadnji slovenski košarkar na tekmah 9. kroga. Jaka Blažič je bil z Baskonio Vitorio neuspešen v Moskvi, kjer je CSKA zmagal s 112:84. Blažič je v 14 minutah zbral pet točk, dodal pa še štiri skoke, eno podajo in ukradel eno žogo.

Za Baske je bilo usodno nihanje v igri; dobili so prvo četrtino, potem pa izgubili drugo in se nato predali v zadnji, ko je razlika že preveč narasla za možnosti za preobrat. Pri domačih je blestel Miloš Teodosić, ki je dvoboj končal pri 34 točkah, za dvojni dvojček pa dodal še deset skokov.

Večina klubov slovenskih igralcev je obveznosti tega kroga opravila že v četrtek. Uspešna sta bila Luka Dončić z Realom in Alen Omić z Anadolujem Efesom. Zoran Dragić z Emporiom Armanijem je izgubil, klonil pa je tudi Brose Basket, za katerega pa Aleksej Nikolić spet ni dobil priložnosti za igro.


Anadolu Efes Istanbul je premagal Crveno zvezdo s 100:79, Alen Omić je v nekaj manj kot desetih minutah prispeval dve točki in imel en skok.

Nekoliko vidnejši delež je imel Zoran Dragić, a na koncu ni bilo dovolj za moštveni uspeh. Milančani so sicer proti Turkom vodili po treh četrtinah s 63:58, a nato v zadnjem delu povsem popustili in dovolili Fenerbahčeju preobrat. Domača ekipa je dosegla le sedem točk v zadnji četrtini, na koncu je bilo 70:79. Dragić je tekmo končal pri treh točkah v 19 minutah.

Mladi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić pa je že v uvodu tekme proti Unicsu iz Kazana dobil udarec v glavo oziroma usta, tako da je tudi zakrvavel, in zdravniška ekipa madridskega kluba mu je pomagala skoraj ves prvi polčas. Vrnil se je tik pred koncem, pozneje pa v drugem igral, a ne prav veliko; med strelce se ni vpisal, je pa zbral tri podaje in dva skoka. Real je zmagal z 89:75.

Članki iz rubrike