nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 20.09.2022 21:31:03

Jeseničani zanesljivo prvi finalisti pokala

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so prvi finalisti letošnje izvedbe pokalnega tekmovanja. V današnji prvi polfinalni tekmi so v gosteh premagali ekipo LEDX Celje s 4:0 (3:0, 1:0, 0:0). Tekmeca bodo dobili po sredini drugi polfinalni tekmi med Slavijo Junior in SŽ Olimpijo.

Slovensko hokejsko pokalno tekmovanje se v tej sezoni sicer ni začelo po predvidenem scenariju. Četrtfinalni tekmi sta namreč odpadli, niso pa ju nadomeščali, zato sta se Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija uvrstila v polfinale brez boja.

Ljubljančani bi morali igrati tekmo z Mariborom, a je zaradi premajhnega števila igralcev pri slednjem niso izvedli. Že pred tem pa je odpadla tekma med kranjskim Triglavom in Sijem Acronijem Jesenicami zaradi podobnih razlogov.


V pokalno tekmovanje se je sicer v tej sezoni prijavilo šest ekip, danes so Celjani gostili Jeseničane, v sredo bo še tekma med Založani in aktualnimi prvaki in pokalnimi zmagovalci iz Tivolija.

Danes Jeseničani niso imeli posebnih težav; status favorita so potrdili že v prvem delu, ko so v polno zadeli trikrat (Eric Pance, Jaša Jenko, Lovro Kumanović), nadaljevanje je bilo nekoliko bolj izenačeno, a je za goste svoj drugi gol v 37. minuti dosegel Pance. To pa je bil tudi končni izid dvoboja.

Finale pokalnega tekmovanja je v tej sezoni predviden za 28. september, gostitelj pa bo zmagovalec današnjega obračuna, torej jeseniška ekipa. V lanski sezoni, ko je pokal potekal po turnirskem sistemu, so v finalu na Bledu Ljubljančani s 3:1 premagali Jeseničane.

Članki iz rubrike