1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

bk
bk
0 29.03.2022 21:13:01

Polfinalov lige IHL konec že po štirih tekmah, favorita upravičila pričakovanja

Domen Jančič
V soboto sta se v končnici lige IHL odigrali zadnji polfinalni tekmi.

Obe seriji sta se končali po štirih tekmah, s 3:1 pa sta se v finale tega mednarodnega tekmovanja uvrstila branilec naslova Triglav in Slavija Junior, za katero bo to drugi finale v ligi IHL. Prav ta kluba sta se v finalu lige IHL srečala v lanski izvedbi, takrat je Triglav slavil prvi naslov s 3:0 v zmagah.

Ekipi sta tudi letos v rednem in drugem delu sezone prikazali največ in sta tako tudi v polfinalih upravičili vlogi favorita ter seriji sklenili še pred odločilnima petima tekmama.

Slavija Junior, ki je večji del sezone vodila v tem tekmovanju, je tako končala pot Crveni zvezdi, edini tuji ekipi, ki se je prebila med najboljše štiri kolektive. V Beogradu so Založani temelje tretji zmagi položili že v prvi tretjini, ki so jo dobili s 3:0, v razmiku sedmih minut so takrat zadeli Jure Primar, Gašper Skerlep in Nik Sitar. V drugi tretjini so domači, ki so v tem delu več streljali na gol, izkoristili enega od številnih power playev, a vseeno je vratar Slavije Junior Jure Pavlič nato zaklenil svoja vrata in s 36 obrambami moštvu pomagal do preboja v finale.

SPORED FINALA LIGE IHL
Sobota, 9. april: Slavija Junior – Triglav
Torek, 12. april: Triglav – Slavija Junior
*Sobota, 16. april: Slavija Junior – Triglav
Opomba: * – če bo treba.

Bolj je bilo napeto v Podmežakli, kjer sta se Jesenice mladi in Triglav na matineji razšla z golom razlike. Vratar gostov Tomaž Trelc je za finale ubranil 34 strelov, Gašper Panjtar pa je zbral 18 obramb. Četa Gabra Glaviča je sicer prvo tretjino dobila z 2:1, v zadnjo sta moštvi krenili izenačeni (2:2), v 47. in 58. minuti pa sta nato Krištof Potočnik in Žan Zupan poskrbela za vodstvo s +2, ki je bilo dovolj visoko, da ga mladi Jeseničani niso uspeli izničiti.

Finale bi se moral po prvotnem načrtu začeti to soboto, a je HZS prednost dala državnemu prvenstvu, tako da se bo prva tekma zadnje serije lige IHL odigrala z enotedensko zamudo. V finalu bo prednost igrišča imela Slavija Junior, prvak pa bo moštvo, ki bo prvo prišlo do dveh zmag, in ne treh, kot je bilo sprva načrtovano.

Članki iz rubrike