Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 29.01.2018 21:08:55

Jeseničani ugnali Celjane

www.alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva v hokeju v gosteh premagali ECE Celje s 4:2 (3:1, 1:0, 0:1). Povratna polfinalna tekma bo na sporedu naslednji teden. V drugem polfinalu se merita SŽ Olimpija in Triglav Kranj, prvo tekmo so z 2:1 dobili Ljubljančani.

Za Celjane so zadeli Nejc Kastelic (5.) in Rok Leber (60.), za Jeseničane pa Blaž Tomaževič (7.), Žan Jezovšek (13.) in Tadej Čimžar (17., 34.)

Favorizirani gostje so pričakovano zmagali v Celju, toda domači, ki so v zadnjih sezonah že znali zagreniti življenje železarjem v končnicah, so se dobro upirali. Dosegli so prvi gol na tekmi, po dokaj trdnem jeseniškem vodstvu pa deset sekund pred koncem še drugega, ko so imeli na ledu igralca manj, ter tako napovedali tudi zanimivo povratno tekmo.

Državni prvaki so s prvo zmago opravili polovico naloge na poti do novega finala, ki ga bodo morali potrditi še na drugi tekmi doma čez teden dni. Jeseničani so v končnico DP vstopili šele v polfinalu, saj so bili kot najboljša ekipa rednega dela prosti v četrtfinalu.

Celjani so do te faze tekmovanja prišli po uspehu v četrtfinalu proti ekipi MK Bled, ko so dobili obe tekmi (3:0 in 6:4).

Povratni polfinalni tekmi bosta na sporedu tik pred OI 5. februarja; DP se bo nato odločilo v finalu. Ta se bo odvil aprila po koncu olimpijskih iger, razpored pa je odvisen tudi od končnice lige AHL; če bosta v finalnih tekmah igrala eden ali oba slovenska kluba (Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija), ki veljata tudi za favorita za domači finale, bo ta skrajšan in ga bodo igrali le na dve zmagi, če pa bo bo finale AHL minil brez Slovencev, pa bodo domači izločilni boji potekali po širši različici na tri zmage. Državnega prvenstva bo tako konec najpozneje 20. aprila.

IZID:
ECE Celje - Sij Acroni Jesenice 2:4 (1:3, 0:1, 1:0)

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike