Mobilna verzija
STA
STA

Na Jesenicah kapetan ostaja Miha Brus

Kapetan Miha Brus ostaja v rdečem
Arsen Perić

Z današnjim skupnim sestankom so se uradno začele priprave ekipe HDD Jesenic, aktualnih slovenskih prvakov v hokeju na ledu, na novo sezono 2017/2018. Rdeči dres bo še eno sezono nosil tudi Miha Brus, izkušeni 30-letni napadalec in kapetan Jesenic. Vrata prvakov pa bo branil Kanadčan Clark Saunders, prva tuja okrepitev železarjev.

"Zagotovo je bila letos odločitev najtežja do sedaj, saj sem se spogledoval tudi z zaključkom hokejske poti. Na koncu sem se odločil, da odigram vsaj še eno sezono. Verjamem, da je bila odločitev pravilna. Sem motiviran, uživam v hokeju in mislim, da je pred mano dobra sezona," je za spletno stran jeseniških prvakov povedal Brus.

Do konca prvega tedna avgusta se bo železarjem na pripravah pridružil 1,88 m visoki in 100 kg težki vratar Saunders. V prejšnji sezoni je z ekipo Colorado Eagles kot njihov prvi vratar osvojil Kellyjev pokal, ki ga prejme ekipa, ki osvoji ligo ECHL. Kanadčan, ki bo 9. septembra dopolnil 28 let, je odigral nekaj tekem tudi v višji ligi AHL, kjer je bil član ekipe San Jose Barracuda.

Značke: hokej , sta