Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ru
ru
0 17.08.2016 15:08:12

Ukrajinka na poti

Nikola Miljković
Krim Mercator bo v prihodnji sezoni močnejši za novo rokometašico.

Sveža moč v vrstah ljubljanske ekipe bo v prihodnjih dveh sezonah 22-letna Ukrajinka Olga Peredirij, ki je s klubom sklenila dvoletno sodelovanje.

Rokometašico, ki s 180 centimetri igra na položaju krožne napadalke, so slovenski ljubitelji rokometa že lahko spoznali. Kot članica slovaške zasedbe Iuventa Michalovce je septembra v dvorani na Kodeljevem nastopila na kvalifikacijskem turnirju za preboj v Ligo prvakinj. Njena ekipa je v polfinalu morala priznati premoč ravno krimovkam, ki so bile boljše z 28:22, na koncu pa zasedla četrto mesto.

Perederijeva je svojo športno pot začela pri ekipi iz domačega Zaporožja. V sezoni 2011/2012 je bila članica ukrajinske zasedbe Karpatov iz Užgoroda, za tem pa je sledila prva selitev na tuje. Tri sezone je preživela v dresu ruskega Rostov-Dona, zadnji dve pa na Slovaškem. Nova članica Krima Mercatorja je tudi ukrajinska reprezentantka. V kvalifikacijah za zadnje evropsko prvenstvo na Švedskem je na šestih tekmah dosegla 28 golov, a to ni zadostovalo za preboj na glavni del tekmovanja. Ukrajina je v skupini z dvema zmagama (obe proti Italiji) zasedla tretje mesto, za Srbijo in Češko.

»Olga Perederij je mlada, perspektivna rokometašica, ki smo jo lahko spoznali že na začetku te sezone. Zagotovo bo naši ekipi zelo koristila, saj igra tako v napadu kot obrambi. Glede na to, da nas Vesna Milanović Litre po tej sezoni zapušča, smo bili primorani zanjo najti primerno zamenjavo in verjamem, da smo tudi jo,« je v izjavi za javnost povedal Uroš Bregar.

Perederijeva je prva novinka Krima Mercatorja za naslednjo sezono. Pred tem so zvestobo klubu podaljšali trener Uroš Bregar ter rokometašici Elizabeth Omoregie in Alja Koren.

Članki iz rubrike