Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

jz
jz
0 11.10.2016 22:53:32

Veliki derbi in pokal zmajem

Tina Kosec
Hokejisti Olimpije so na prvem pravem, tekmovalnem derbiju v novi sezoni na tekmi za slovenski superpokal v dvorani Podmežakla premagali Jeseničane.

Jesenice - Olimpija 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
Jesenice – Dvorana Podmežakla. 1300 gledalcev. Sodniki: Bulovec, Zrnič, Bergant, Markizeti.
Strelci: 0:1 Bussieres (Langkow, Harty, 9.), 1:1 Sotlar (Rodman, Pance, 11.), 1:2 Harty (Langkow, Pešut, 14.), 1:3 Ropret (Pem, 45.), 2:3 Pance (Oraže, Sotlar, 54.), 2:4 Pem (60., EN)
Kazenske minute: Jesenice 10, Olimpija 4.

 Seveda je bil pred tekmo, ki ni bila v najbolj posrečenem terminu, glavna novica ta, da bo David Rodman, ki je podpisal enomesečno pogodbo z železarji, lahko igral. Rodman je zavoljo poškodovanega kolena izpustil več kot polovico prejšnje sezone, slovenski olimpijec pa se je po končanem zdravljenju odločil, da bo igral za Jesenice. "Jesenice so mi v zadnjem mesecu omogočile normalno vadbo. V zadnjem času je v ekipi prišlo do nekaterih poškodb, tako da sem se z vodstvom kluba dogovoril za skupno sodelovanje. Najprej za en mesec, možna pa je tudi dolgoročnejša pogodba," je dejal 33-letni Rodman.

In Rodman je pokazal, kako se igra hokej, z izjemno tehniko in srcem.



Veliko se je govorilo o tem, da so Jeseničani, ki imajo v alpski ligi šest zmag, boljša ekipa kot Ljubljančani, ki imajo v ligi EBEL, ki je sicer razred višje, samo eno zmago. Toda na ledu se je treba dokazati in pokazati, koliko veljaš.

Igralcem Olimpije se kljub vsemu pozna, da imajo za seboj več težkih tekem, in tako so povedli v deveti minuti po celotni akciji prvega napada zmajev, zadel pa je Bussieres. No, domači gledalcem niso ostali dolžni in že po dveh minutah izenačili ter na noge spravili okoli 1500 gledalcev. Toda rezultat se je spet hitro zamenjal, saj je tri minute po rdečem izenačenju Olimpija spet povedla. Tokrat je zadel Harty.

Druga tretjina je bila zelo bojevita, vendar ni prinesla spremembe rezultata, zato pa se je spet veliko dogajalo v zadnjem delu tekme. Po prekinitvi minuto in 41 sekund pred koncem druge tretjine so igralci odšli v slačilnico in potem igrali malce daljši tretji del.

Drugi napad zmajev je odlično preigral železarsko obrambo, zadel pa je Ropret, za katerega je bilo veliko vprašanje, ali bo sploh igral. Domači so potem napadali, vendar niso našli poti v mrežo zelenega vratarja Freeza. Potem je trener Jesenic Nik Zupančič iz vrat povlekel vratarja, v prazno mrežo pa je nato zadel Nik Pem in prvi superpokal v samostojni Sloveniji bo krasil ljubljanske vitrine. (jz)

Značke: jesenice, olimpija

Članki iz rubrike